Δύο αντιπολεμικές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο

Δύο αντιπολεμικά συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο με αφορμή τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Ελευθερίας και διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Επίσης, κάλεσμα απευθύνει και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου για το δεύτερο συλλαλητήριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια.

Το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 4/3/2022 και ώρα 8.30μμ  ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στέλνοντας μήνυμα καταδίκης της απαράδεκτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία . Η  χρήση στρατιωτικής βίας και εξαναγκασμού αυτού του είδους δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα. 

Με τις απρόκλητες και αδικαιολόγητες στρατιωτικές ενέργειές της, η Ρωσία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες όπως  ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και   υπονομεύει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ειρήνη,  ασφάλεια και σταθερότητα. 

Το ΕΚΗ εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον ανθρώπινο πόνο και στέκεται σταθερά στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, που αντιμετωπίζει αυτή την ανθρωπιστική κρίση, καλώντας  τα Σωματεία και  τα Συνδικάτα της δύναμης του, όλους τους εργαζομένους, του ανέργους , τους συνταξιούχους και όλη την κοινωνία του Ηρακλείου να συμμετέχουν στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο.

Παράλληλα καλεί την κοινωνία του Ηρακλείου να βοηθήσουν εμπράκτως τον λαό της Ουκρανίας προσφέροντας κυρίως τα παρακάτω είδη:  

  • Είδη πρώτων βοηθειών : μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι, ελαστικοί, εγκαυμάτων), μη υδραργυρικά θερμόμετρα, θερμικές κουβέρτες, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες.
  • Θερμικά εσώρουχα
  • Κουβέρτες, ζεστά ρούχα
  • Μπαταρίες, φακοί
  • Προϊόντα μεγάλης διαρκείας: κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά
  • Φαρμακείο :

Παρακεταμολη/ paracetamol, Aντιφλεγμονωδη/ Antiinflammatories, For example: amoxycillin, Clarithromycin, Moxifloxacin, επίδεσμος, αντισηπτικό μετά από τραυματισμό.

Anesthetic

Sol.DICLOFENACUM (VOLTAREN)

Sol. DEXALGIN (DEXKETOPROFENUM)

Sol. KETOROLACUM

anti-inflammatory

DICLOFENACUM (VOLTAREN)

Sol. DEXAMETHASONUM 4mg 1.0

SOLU-MEDROL (METHYLPREDNISOLONUM)

Antipyretic

Sol. Infulgan (PARACETAMOLUM)

Antihistamines

Sol.SUPRASTIN (CHLOROPYRAMINUM

Tab. DESLORATADINUM 5mg

Sol.NORADRENALINE 2mg / ml (NOREPINEPHRINUM)

Sol. MESATONUM 10mg 1.0 (PHENYLEPHRINUM)

Sol. METOCLOPRAMIDUM 5 mg\ ml

Sol. ONDANSETRON

Sol. ACIDUM TRANEXAMICUM

CEFTRIAXONUM 1gr

CEFTAZIDIMUM 1gr

Sol. LEVOFLOXACINUM 500 mg\100 ml

MEROPENEMUM 1gr

Sol. FUROSEMIDUM

Sol. COFFEINUM

Sol. MAGNESII SULFAS

Η συγκέντρωση των προϊόντων ξεκίνησε σήμερα στην Δουκός Μποφόρ 4,  ενώ  την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται  στον Θεατρικό Σταθμό, στο λιμάνι Ηρακλείου.

Το κάλεσμα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο Σάββατο 5/3  στις 12:00 στα Λιοντάρια

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η δυναμική των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που ξεδιπλώνεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί όλους τους λαούς και αποδεικνύει ότι οι πόλεμοι δεν αποτελούν παρελθόν, αλλά το αναπόδραστο μέλλον όσο οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν με τους αγώνες τους το μέλλον στα χέρια τους. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δίκαιος, ούτε των λαών.Σχετίζεται με τον έλεγχο ενεργειακών δρόμων και πόρων, τον έλεγχο πρώτων υλών, την προώθηση των εμπορικών και ευρύτερα οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών και των ανταγωνισμών μεταξύ τους, στο πλαίσιο του ευρύτερου ανταγωνισμού των ΗΠΑ- ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η εξέλιξη στην Ουκρανία δεν αποτέλεσε ξαφνικό γεγονός, είναι αντίθετα το αποτέλεσμα μίας κρίσης που σοβεί εδώ και οκτώ χρόνια και οι ρίζες της βρίσκονται στον εμφύλιο που ξέσπασε το 2014, μετά το νεοναζιστικό πραξικόπημα που πυροδοτήθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο «ευρωπαϊκός» προσανατολισμός της Ουκρανίας, διασφαλίστηκε μέσα από την ανοιχτή δράση νεοναζιστικών ταγμάτων, την εθνική καταπίεση, την πολιτική καταπίεση, την θέση εκτός νόμου των κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων, αποτυπώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην σφαγή στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό. Η αυτονομία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και οι συμφωνίες του Μινσκ στις οποίες εξαναγκάστηκε να συναινέσει η κυβέρνηση του Κιέβου, ήταν αποτέλεσμα του ένοπλου αγώνα του λαού. Ωστόσο, έκτοτε, συντηρείται μία εμφύλια σύγκρουση που μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, θεσμική ενσωμάτωση των νεοναζιστικών ταγμάτων και οργανωμένη καταστολή της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, η Ουκρανία εξοπλιζόταν συστηματικά από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Το αποκορύφωμα ήταν η de facto καταστρατήγηση των συμφωνιών του Μινσκ και κυρίως η προοπτική της άμεσης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ που σηματοδοτεί το σχέδιο της επέκτασης του ΝΑΤΟ και την περικύκλωση της Ρωσίας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν έγινε για την «προστασία των λαών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς από τους ουκρανούς φασίστες», αλλά για την προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού απέναντι στην επεκτατικότητα του ΝΑΤΟ. Δε διαλέγουμε ποιος ιμπεριαλιστής είναι καλύτερος, παλεύουμε εναντίον τους!

Είναι ακραία υποκριτική η “καταδίκη” του πολέμου από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που επί χρόνια παρεμβαίνουν στην Ουκρανία και υποθάλπουν την όξυνση στην περιοχή. Είναι αυτοί (με τις ΗΠΑ επικυρίαρχες) που ευθύνονται για αναρίθμητες επεμβάσεις, πολέμους και κατοχές σε βάρος των λαών του πλανήτη (από τη Γιουγκοσλαβία ως τη Συρία Λιβύη, Σαχέλ κ.α.). Το παράδειγμα της Ουκρανίας είναι αποκαλυπτικό για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι πολιτικές της αναζήτησης ξένων “προστατών” και η ταύτιση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από “προστάτες”.

Οι συνέπειες για όλους τους λαούς θα είναι τραγικές. Οι χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ ήδη ανακοίνωσαν διπλασιασμό των κονδυλίων για νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα την στιγμή που διαλύεται η υγεία, η παιδεία, κάθε έννοια δαπανών για λαϊκές-κοινωνικές ανάγκες και επεκτείνεται η φτώχεια στους λαούς. Στην ίδια τροχιά κινείται και η ελληνική κυβέρνηση με τη συναίνεση του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης. Οι νατοϊκές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα συμμετέχουν ήδη ενεργά στον πόλεμο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο με την άκρως επικίνδυνη απόφαση για αποστολή όπλων στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. Η χώρα μας έχει γίνει ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, κατά συνέπεια και πιθανός στόχος απαντητικών χτυπημάτων.

Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και την φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους. Μόνο οι λαοί και η εργατική τάξη μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη. Όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να φύγουν αμέσως από την περιοχή.

Έξω η Ρωσία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την Ουκρανία. Οι λαοί να αποφασίσουν για το μέλλον τους ενάντια σε «ολιγάρχες», μεγάλα συμφέροντα και ιμπεριαλιστές.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα για:

l  Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική αποστολή.

l  Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα.

l  Όχι στους εξοπλισμούς. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.

l   Έξω από το ΝΑΤΟ, το συνδικάτο του πολέμου πρέπει να διαλυθεί.

l  Διεθνιστική πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη κόντρα σε βαρβαρότητα και πολέμους.

l  Αναγνώριση ως ανεξάρτητων κρατών των Λαϊκών Δημοκρατιών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, ανεξάρτητα από τις υποκριτικές προθέσεις της Ρωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί