Ξεκίνησε σήμερα, μετά από δύο διακοπές, η δίκη Λιγνάδη

Μετά από δύο διακοπές, σήμερα ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όπου δικάζεται ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμούς τριών ανήλικων και ενός ενήλικα άνδρα.

Στη σημερινή διαδικασία της δίκης που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου, αφού αναγνώστηκε η κατηγορία, κλήθηκε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης να εκφράσει δημόσια τη θέση του για τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ακολούθως, πρόκειται να ανέβει στο βήμα ο πρώτος από τους τέσσερις άντρες που τον καταγγέλλουν για βαριά σεξουαλική κακοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει είναι 27χρονος άνδρας, Αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές πριν από έναν χρόνο, μηνύοντας τον καλλιτέχνη για βιασμό που, όπως αναφέρει, υπέστη το 2011, ενώ ήταν 16 ετών, στο σπίτι του κατηγορούμενου. Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι προσέγγισε τον κατηγορούμενο μέσω δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ενδιαφερόταν να γίνει ηθοποιός. Αναφέρει επίσης ότι πήγε στο σπίτι του καλλιτέχνη, ο οποίος τον κάλεσε για να συζητήσουν την πιθανότητα επαγγελματικής εισόδου του στον χώρο του θεάτρου.

 Η πρώτη τοποθέτηση στο δικαστήριο 

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» είπε κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Δημήτρης Λιγνάδης, που δήλωσε ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος.

Νωρίτερα, η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα να αποχωρήσει από την αίθουσα ο Βασίλης Κυπαρισσοπουλος – είχε μηνύσει τον Δημήτρη Λιγναδη αλλά η υπόθεση είχε παραγραφεί – που βρισκόταν στην αίθουσα ως συνεργάτης της εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής Μαρίας Κουρτέση.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας ζήτησε να βρεθεί εκτός δικαστικής αίθουσας το συγκεκριμένο πρόσωπο, διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι θα ενημερώνει τους μάρτυρες που βρίσκονται ακριβώς απ’ έξω, αφήνοντας αιχμές για «στήσιμο» της υπόθεσης από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Η πολιτική αγωγή δεν διατύπωσε αντίρρηση στο αίτημα, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποχωρήσει από την αίθουσα καθώς υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί η κατάθεση του στο μέλλον και δεν επιτρέπεται να έχει παρακολουθήσει τη δίκη στην περίπτωση αυτή.

Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα να μη βρίσκεται εντός της αίθουσας, ενώ ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας ο Βασίλης Κύπαρισσοπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί