Οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες φωνάζουν ένα δυνατό «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

Τον πόλεμο στην Ουκρανία καταδικάζει μέσω ανακοίνωσής του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, με την εισβολή της Ρωσίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η όξυνση και αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών κρατών και μηχανισμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία για τον έλεγχο σημαντικών γεωστρατηγικών περιοχών είναι η σπίθα που έβαλε την φωτιά. 

Αυτοί ανταγωνίζονται – και με τα όπλα – για τα δικά τους συμφέροντα με μόνα θύματα τους λαούς, που δεν διεξάγεται για την ευημερία και την ασφάλειά τους. Τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα τις πληρώνουν οι λαοί, ο εργατόκοσμος, με απώλειες ανθρώπινων ζωών, με αύξηση μεταναστευτικών ρευμάτων, με χειροτέρευση της ζωής τους, με ένταση της εκμετάλλευσης.

Η απάντηση στον πόλεμο δεν είναι η στοίχιση πίσω από τη μια ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη. Οι λαοί μπορούν να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά, αρκεί να αγωνιστούν για μια τέτοια προοπτική.

Οι ευθύνες βαραίνουν και την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και τις προηγούμενες που όλες έχουν βάλει το χέρι τους και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, ενώ στέλνουν και στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό σε αποστολές στο εξωτερικό δαπανώντας δισεκατομμύρια ευρώ από την φοροληστεία του λαού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κι όχι για την άμυνα της χώρας.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε συμφέρον από την κοινή πάλη, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Ενωμένοι σε μια γροθιά απέναντι στα αφεντικά, τους μονοπωλιακούς ομίλους που για τα κέρδη τους, δεν διστάζουν να μας θυσιάζουν είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο. Να δυναμώσουμε την πάλη μας απέναντι σε αυτόν τον κόσμο που για τα κέρδη λίγων δημιουργεί  δεινά για τους εργαζόμενους και ακόμη πιο βαθιά εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Όπως δουλεύουμε δίπλα-δίπλα στην οικοδομή εργάτες από διάφορες εθνικότητες και μας εκμεταλλεύονται τα αφεντικά από κοινού, έτσι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, τα βάζουμε με τον κοινό μας εχθρό και διεκδικούμε αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα.

Με τον αγώνα μας λέμε :

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.

Οικοδόμοι Έλληνες και μετανάστες, φωνάζουμε ένα δυνατό «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί