Νέα υπόθεση απάτης στο Ηράκλειο: Προσποιήθηκε τον συγγενή επιχειρηματία και κατάφερε να του αποσπάσει 700 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης στο Ηράκλειο ήρθε σήμερα στο φως, μετά τις υποθέσεις εξαπάτησης γιατρού στο Ηράκλειο και επιχειρηματία των Χανίων.

Δείτε επίσης: Απίστευτες απάτες: “Σήκωσαν” 120.000 € από λογαριασμό γιατρού του Ηρακλείου και 83.000 € από επιχειρηματία των Χανίων!

Αυτή τη φορά θύμα έπεσε ένας 62χρονος επιχειρηματίας, τον οποίο προσέγγισε 44χρονος άνδρας, ισχυριζόμενος ότι είναι συγγενής του και το παιδί του είναι άρρωστο και χρειάζεται χρήματα για την περίθαλψή του. Ο 62χρονος πείστηκε, με αποτέλεσμα να του δώσει 700 ευρώ. Ωστόσο, όταν αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας δεν έχει καμμία συγγένεια με τον επιχειρηματία, ο δεύτερος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Μετά από έρευνες, ο 44χρονος “συγγενής” εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Χανιά χθες το απόγευμα.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε χθες (02.03.2022) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη άμεσα, χθες (02.03.2022) το απόγευμα στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτη.

Ειδικότερα, προχθές (01.03.2022) το μεσημέρι ημεδαπός προσέγγισε τον παθόντα και παρουσιάζοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθινά με το πρόσχημα προβλημάτων υγείας σε συγγενικό του πρόσωπο τον έπεισε  να του δώσει το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ. 

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο ημεδαπός- δράστης διέπραξε την εν λόγω απάτη και αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη χθες (02.03.2022) το απόγευμα στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί