Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική ανάγκη η στήριξη των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

Δήλωση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Ηγουμενίδη, Σωκράτη Βαρδάκη και Χάρη Μαμουλάκη, με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων σε επισιτισμό -τουρισμό:

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό -Τουρισμό έχουν μείνει χωρίς εισόδημα κατ’ επιλογή της Κυβέρνησης και βρίσκονται στο έλεος του κύματος ακρίβειας που χτυπά τα νοικοκυριά.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων, μελών των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού της Κρήτης. Ζητάμε την εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους, παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11, αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, συγκρότηση μετώπου κατά της ακρίβειας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του επισιτισμού-τουρισμού εποχικοί και συνεχούς απασχόλησης αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και η Κυβέρνηση τους γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη.

Είναι επιτακτικό πλέον ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο σε όφελος των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα του τουρισμού της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί