Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες

Η τροπολογία αναφέρεται στην ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers

Οι ευρωβουλευτές της Δεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των υπερσυντηρητικών δυνάμεων καταψήφισαν την τροπολογία εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών που κατέθεσε η ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left) στο ψήφισμα για την Ουκρανία.

Η τροπολογία, η οποία δεν πέρασε για λίγες ψήφους, αναφέρεται στην ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers σε φορολογικούς παραδείσους και καταγράφονται. Η τροπολογία τονίζει την ανάγκη διαφάνειας σε σχέση με τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο λόγος που καταψήφισαν ήταν ότι σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται και Έλληνες…

Τροπολογία

Ακολουθούν τα ονομαστικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Ονομαστική ψηφοφορία
Ονομαστική ψηφοφορία

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία της ευρωομάδας της Αριστεράς, στο ψήφισμα του ΕΚ για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, φίλους του Πούτιν! Αντί να συκοφαντούν με fake news τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να εξηγήσουν γιατί!» σχολιάζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν είχαν στηρίξει το ψήφισμα που ζητούσε να γίνουν ενδελεχείς έρευνες όσον αφορά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers για τυχόν παρανομίες στην επικράτεια της ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί