Κορονοϊός: Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Νέα εποχή για την πανδημία του κορονοϊού, καθώς την άρση του μέτρου για… μάσκα υποχρεωτικά στους εξωτερικούς χώρους φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 02.03.2022.

Πάντως οι ειδικοί απευθύνουν ισχυρή σύσταση να εξακολουθεί να χρησιμοποιείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, αλλά και από τα άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και από τους ανεμβολίαστους.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως την μάσκα στους εξωτερικούς χώρους την «πετάμε» από το προσεχές Σάββατο, 05.03.2022.

Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα με το βλέμμα προς την… κανονικότητα, με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ουσιαστικά να προαναγγέλλει την συγκεκριμένη εξέλιξη λίγες ώρες νωρίτερα, τονίζοντας ακόμη πως το φετινό Πάσχα είναι είναι… κανονικό για τους εμβολιασμένους.

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε συγκεκριμένα: «Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

«Δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση», διευκρίνισε ακόμη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί