Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στην Πορτογαλία έπειτα από δύο βδομάδες πυρκαγιάς

Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα της Volkswagen και είχε τυλιχθεί στις φλόγες πριν από δύο εβδομάδες, πλέοντας στα ανοιχτά των Αζορών στον Ατλαντικό Ωκεανό, βυθίστηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της λιμενικής υπηρεσίας της Πορτογαλίας.

Το πλοίο Felicity Ace βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 46 χιλιομέτρων από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Πορτογαλίας, ανέφερε το λιμενικό.

Η βύθιση του πλοίου, το οποίο είχε χάσει την ευστάθειά του, έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη ρυμούλκησή του. Ο βυθός της θάλασσας στο σημείο είναι 3.000 μέτρα.

Το Felicity Ace, με σημαία Παναμά, πήρε φωτιά στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ κατευθυνόταν στις ΗΠΑ. Τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από διερχόμενο πετρελαιοφόρο που άλλαξε ρότα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στο νησί Φαϊάλ των Αζορών.

Portuguese Navy via AP, file

Τις επόμενες μέρες η φωτιά συνέχισε να καίει. Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μπαταρίες λιθίου, πληροφορία που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Το λιμενικό ανέφερε ότι στο σημείο του ναυαγίου υπάρχουν «συντρίμμια και κατάλοιπα πετρελαίου» τα οποία παρακολουθούνται στενά από τις Αρχές, μέχρι να φτάσουν ομάδες με ειδικά αντιρρυπαντικά φράγματα στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί