Σοβαρό ατόπημα Μπακογιάννη – Συνυπέγραψε διακήρυξη μαζί με δήμαρχο του ψευδοκράτους

Συμμετείχε σε φόρουμ δημάρχων στη Φλωρεντία και συνυπέγραψε διακήρυξη μαζί με τον αποκαλούμενο «δήμαρχο της Β. Λευκωσίας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται πως έπεσε σε ένα σοβαρό διπλωματικό ατόπημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Φλωρεντία, όπου συμμετείχε στο Φόρουμ των Δημάρχων της Μεσογείου.

Το φόρουμ των δημάρχων πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και συμμετείχαν περισσότεροι από 100 δήμαρχοι πόλεων της Μεσογείου, όπως η Κωνσταντινούπολη, το Τελ Αβίβ και η Αθήνα. Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», μεταξύ των συμμετεχόντων στο φόρουμ ήταν και ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης περιοχής της Β. Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντσί, ο οποίος όχι μόνο συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου αλλά υπέγραψε και το κείμενο των συμπερασμάτων που παρουσιάστηκε ως διακήρυξη υπέρ της ειρήνης και της δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι ίδιος αναφέρθηκε στο επίσημο πρόγραμμα ως εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας Λευκωσίας, ενώ το όνομά του μπήκε στον κατάλογο με του δημάρχους.

Την ώρα που ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωνε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ότι οι πόλεις ως ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός καλούνται στην πρώτη γραμμή ενάντια στον αυταρχισμό, ταυτόχρονα συμμετείχε σε κοινή σύνοδο με τον «δήμαρχο» της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που βρίσκεται υπό κατοχή.

Για τη στάση του δημάρχου Αθηναίων προκύπτει το εύλογο ερώτημα αν η υπογραφή ενός επίσημου διεθνούς κειμένου με έναν αξιωματούχο του ψευδοκράτους, δεν αποτελεί έμμεση αναγνώρισή του;

Υπενθυμίζεται η στάση που είχε κρατήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του τουρκικού προξενείου της Ν. Υόρκης επειδή βρισκόταν εκεί ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης του ψευδοκράτους. Θα αντιδράσει άραγε με την ίδια σφοδρότητα για το διπλωματικό ατόπημα έγινε από τον ανιψιό του πρωθυπουργού;

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Μεχμέτ Χαρμαντσί από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου και φαίνεται ξεκάθαρα πως συμμετείχε επίσημα στη σύνοδο ως δήμαρχος της κατεχόμενης «Βόρειας Λευκωσίας».

O Μεχμέτ Χαρμαντσί μετά το τέλος της συνόδου, έγραψε στο Facebook: «Να έχετε όλοι μια όμορφη Κυριακή. Μαζί με τις κορυφαίες πρωτεύουσες του κόσμου και τις σημαντικές μεσογειακές πόλεις, υπογράψαμε τη Διακήρυξη της Φλωρεντίας.

Συμφωνήσαμε ότι θα περάσουμε από ισχυρή διπλωματία της πόλης, εκπαίδευση, πολιτισμό και βασικές υπηρεσίες, και αποτελεσματικούς δεσμούς συμμετοχής στις τραγωδίες των εκτοπισμένων στην περιοχή μας.

Κάναμε μια υπερήφανη και σημαντική εκπροσώπηση εκ μέρους της χώρας και της πόλης μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί