Νύχτα τρόμου περιμένει το Κίεβο – Την Τετάρτη πιθανότατα ο νέος γύρος συνομιλιών – Πέντε νεκροί από το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών

Έκτη μέρα εχθροπραξιών στην Ουκρανία με τη ρωσική πολεμική μηχανή, με μια τεράστια στρατιωτική οχηματοπομπή, να πλησιάζει το Κίεβο – Ύστατη μάχη της διπλωματίας χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα μέχρι τώρα – Τουλάχιστον 500.000 Ουκρανοί πρόσφυγες είχαν εισέλθει έως το βράδυ της Δευτέρας στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπό πολιορκία βρίσκεται το Κίεβο ενώ σκληρές επιθέσεις εξαπέλυσαν όλη τη νύχτα οι ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο και την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ένα κομβόι 64 χιλιομέτρων με εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα των Ρώσων κινούνται προς το Κίεβο. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι έχει περικυκλωθεί και η Χερσώνα στο νότο, μετά το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά που ήδη δέχεται πυκνά πλήγματα. Η Μαριούπολη, το λιμάνι της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα, βρίσκεται επίσης στο στόχο πυκνών πυρών από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.

Τα χέρια για την ημερομηνία του νέου γύρου συνομιλιών φέρεται να έδωσαν Μόσχα και Κίεβο, λίγες ώρες μετά την πρώτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας κι ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλασή τους για έκτη ημέρα στην Ουκρανία. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει αυτή τη φορά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στα σύνορα Λευκορωσίας – Πολωνίας, με τις προσδοκίες να παραμένουν πάντως χαμηλές. Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ουκρανικές πηγές, ο νέος γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο, 2 Μαρτίου, κάτι για το οποίο είχε άλλωστε προαναγγείλει από χθες η ρωσική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ουκρανό αξιωματούχο. Οι αντιπροσωπείες επέστρεψαν στις πρωτεύουσες των δύο χωρών, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος συνομιλιών εντός των προσεχών ημερών.

Σύμφωνα με χάρτη που δίνει στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνονται να χτυπούν σε πολλά σημεία την Ουκρανία τόσο στα βορειανατολικά αλλά και στα νοτιοδυτικά, ενώ η πρωτεύουσα του Κιέβου πολιορκείται. Ο χάρτης δείχνει την νεότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα 1η του Μάρτη, χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία αμυντικών μηχανισμών:

Russian attacks and troop locations map 01 March 2022

Πέντε νεκροί από τον βομβαρδισμό του πύργου τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο

Ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν πως πέντε άτομα σκοτώθηκαν στη ρωσική επίθεση στον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε νωρίτερα πως ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, προκαλώντας τη διακοπή της εκπομπής καναλιών.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

“Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ ανέφερε στο Twitter. “Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί