Στενεύει ο ρωσικός κλοιός γύρος από το Κίεβο – Σε 2 ημέρες ο νέος γύρος συνομιλιών

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρώτος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών – Ο Ζελένσκι υπέγραψε το αίτημα ένταξης στην Ε.Ε. – Σε ισχύ οι πολλαπλές οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, καταρρέει το ρούβλι στις διεθνείς αγορές – Κλειστός ο εναέριος χώρος της ΕΕ στα ρωσικά αεροπλάνα – 350 χιλιάδες οι Ουκρανοί πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες ως τώρα -Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων σε μία χώρα που δέχεται επίθεση

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρα οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ουκρανό αξιωματούχο. Οι αντιπροσωπείες επιστρέφουν στις πρωτεύουσες των δύο χωρών, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος συνομιλιών εντός των προσεχών ημερών.

Στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία φαίνεται πως «επιβράδυνε τον ρυθμό της επίθεσης», καθώς τα ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν εν μέρει να κινούνται από τα βορειοδυτικά του Κιέβου προς το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάντως καταλάβει δύο μικρές πόλεις (Μπερντιάνσκ και Ενερχοντάρ) στη νοτιοανατολική Ουκρανία και την περιοχή γύρω από έναν πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, αλλά αντιμετώπισαν σκληρή αντίσταση αλλού. Εκρήξεις ακούστηκαν πριν τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πρωτεύουσα του Κιέβου και στη μεγάλη πόλη Χάρκοβο, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές. Ωστόσο, οι προσπάθειες των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων να καταλάβουν μεγάλα αστικά κέντρα έχουν αποκρουστεί, όπως προσθέτουμ.

Οι άμαχοι και οι πρόσφυγες

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Κυριακήξ ότι 352 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματισθεί. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί στρατιωτών στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να δώσει αριθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί