Σ. Βαρδάκης: «Η έκδοση των αποτελεσμάτων για το Βοήθεια στο Σπίτι, αποτελεί νίκη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία»

Με αφορμή την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020,  που αφορά στο πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι», ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε τα παρακάτω:  

«Το όραμά μας για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με μόνιμο προσωπικό, παίρνει σάρκα και οστά. Μετά από καιρό επιτέλους ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στη δομή.

​​Οι εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κοινωνική δομή, η οποία αγκαλιάζει και φροντίζει πολλές χιλιάδες ηλικιωμένων που χρειάζονται τη βοήθεια ενός κοινωνικού κράτους, ξεφεύγουν πλέον από το καθεστώς «ομηρίας».

Η παράταση της λειτουργίας των δομών και η συνέχιση του προγράμματος ήταν αμφίβολα, λόγω έλλειψης κονδυλίων. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε τόσο για την εξεύρεση πόρων, όσο και για την επίλυση του τρόπου πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, εντάσσοντάς την σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ Α’ βαθμού, με τον ν. 4583/2018.

Αναγνωρίζοντας στην πράξη τον κοινωνικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι ΟΤΑ, όσο και τη σπουδαιότητα του προγράμματος για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Και φυσικά τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί και να έχει συνέχεια χωρίς μόνιμους υπαλλήλους, λειτουργούς με εμπειρία

Η τελευταία εξέλιξη, αποτελεί σίγουρα μία νίκη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί