Βαρεμένος: 500.000 ακίνητα θα αλλάξουν χέρια μέσω πλειστηριασμών

Κατά χιλιάδες ετοιμάζονται να πουλήσουν ακίνητα οι τράπεζες στα funds, διαδικασία που παραπέμπει σε «ρευστοποίηση» της ίδιας της μεσαίας τάξης, τονίζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

«Πάνω από 30.000 ακίνητα βρίσκονται αυτή την στιγμή στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών μέσω των πλειστηριασμών, ενώ εκτιμάται ότι οι πλειστηριασμοί δεν έχουν αγγίξει την κορύφωσή τους, πράγμα που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα» σημειώνει και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή που τα funds αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις τράπεζες ως προς τον αριθμό των ακινήτων που θα καταλήξουν στα χέρια τους μέσα από αυτή την διαδικασία. Έγκυρος περί το θέμα τραπεζικός παράγοντας μου έλεγε ότι αυτή την στιγμή τρέχουν οι διαδικασίες για την πώληση, από μέρους των τραπεζών, ακινήτων όχι ένα-ένα αλλά κατά χιλιάδες. Μία τράπεζα πουλάει, λ.χ., 1.000 ακίνητα, άλλη 2.000, άλλη 5.000 ακίνητα. Ποιοί τα αγοράζουν; Μεγάλες εταιρείες επενδύσεων, όπως μία μεγάλη αραβική εταιρεία, που μεταξύ άλλων εξαγόρασε μία αντίστοιχη ελληνική. Μπορεί τον μήνα Φεβρουάριο οι πλειστηριασμοί να ήταν 1.500, το σύνολό τους όμως αναμένεται να φθάσει τις 500.000, όπως έχει γίνει γνωστό».

Ο βουλευτής λέει ακόμη, ότι «σύμφωνα με το news 24/7, ακολουθούν 10.800 τεμάχια, 9.500 οικόπεδα με κτίσμα, 6.700 καταστήματα, 2.900 γραφεία, 2.100 βιομηχανικοί χώροι, 750 ξενοδοχεία αλλά και 127 πλοία. Επίσης δεκάδες χιλιάδες αποθήκες, γκαράζ, θέσεις στάθμευσης κλπ.».

«Διαπιστώνει, δηλαδή, κανείς ότι μιλάμε για μία κολοσσιαία μεταφορά περιουσίας, η οποία -εγώ, που δεν είμαι οικονομολόγος- δεν ξέρω πού θα καταλήξει. Ως προς την μεσαία τάξη, δεν ξέρω τί θα της απομείνει στα χέρια, μετά από αυτή την διαδικασία ρευστοποίησης της περιουσίας της και, τελικά, της ίδιας», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί