Στους οκτώ έφτασαν οι νεκροί στο Euroferry Olympia

Άλλα δύο πτώματα εντοπίστηκαν στο τρίτο γκαράζ του μοιραίου πλοίου «Euroferry Olympia», το οποίο βυθίστηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Έτσι, στους οκτώ ανέρχονται πλέον οι νεκροί της τραγωδίας, ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται πια στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στα πτώματα άλλων τεσσάρων ανδρών που ανασύρθηκαν από τα γκαράζ του πλοίου και σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή, οι αιτίες θανάτου των άτυχων οδηγών ήταν η απανθράκωση ή τα εγκαύματα.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, ανέφερε ότι «χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό». Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα». Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτική τραγωδία του Euroferry Olympia ξεκίνησε όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί