Αλ. Τσίπρας: Ακρίβεια και επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα προμηνύουν κοινωνική έκρηξη

Το κύμα ακρίβειας και η τρομακτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προμηνύει κοινωνική έκρηξη υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους 4 μεγάλων ομοσπονδιών των εργαζομένων στη βιομηχανία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ξεκάθαρα την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους διότι όπως είπε “συνειδητοποιούμε ότι μετά από 8 χρόνια κρίσης, 2 χρόνια πανδημίας βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική κοινωνία, κυρίως όμως για τους εργαζόμενους”.

ΆΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οπως ανέφερε η βιομηχανία θα έπρεπε να είναι βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. “Δυστυχώς δεν είναι ,αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια πραγματική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.”

“Βλέπουμε μια επίθεση τρομακτική με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα εργασιακά δικαιώματα , απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις ομαδικές. Βλέπουμε μια συνθήκη η οποία κατά την άποψή μας προμηνύει μια κοινωνική έκρηξη, μια κοινωνική κρίση” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον όπως ανέφερε το φαινόμενο της εργολαβοποίησης είναι κυρίαρχο την ώρα που οι μισθοί παραμένουν σε επίπεδο προ κρίσης ενώ οι τιμές των βασικών προϊόντων και της ενέργειας αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από ένα κοινό διάλογο “ να βρούμε λύσεις ώστε να μπει ένα φρένο στην συνολική επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας , την διατήρηση των θέσεων εργασίας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων”.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των 4 ομοσπονδιών τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση ότι όλα τα προβλήματά τους πηγάζουν από τον αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη. Κύριο και βασικό τους θέμα οι απολύσεις οι οποίες ξεκίνησαν από τα Λιπάσματα, μετά στα πετρέλαια Καβάλας και τώρα έρχεται η ΛΑΡΚΟ.

Όπως επεσήμαναν υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τις εργολαβοποιήσεις που συνδέονται άμεσα με τις απολύσεις. “Απολύουν για να απενεργοποιήσουν” είπαν χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κοντοσιάδης , προεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας.

Στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από την Πανελλήνια νια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί