Α. Τσίπρας: Τέλος στον κανιβαλισμό ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Ενίσχυση της περιφέρειας στη νέα ΚΕ

Την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής, (εφόσον αποφασιστεί από το Συνέδριο η απευθείας εκλογή από τα μέλη του κόμματος),  από 13 ξεχωριστές περιφέρειες, που θα εκλέγουν αριθμό  ανάλογο με τη δύναμη των μελών του κόμματος σε κάθε περιφέρεια, πρότεινε σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε επίσης: «Ο Μητσοτάκης έφερε την ενεργειακή κρίση πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (στον απόηχο της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε επί της ουσίας την εκπροσώπηση της περιφέρειας από την ποσόστωση του 25 με 30% που είναι σήμερα στο 50% της νέας Κεντρικής Επιτροπής απαντώντας και σε μία ένσταση της «Ομπρέλας» για ένα ιδιότυπο «star system» στο κορυφαίο όργανο του κόμματος κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «διασφαλίζει και τη λειτουργικότητα της ψηφοφορίας και ταυτόχρονα την ισότιμη σχέση  ανάμεσα σε αυτό που ονομάζουμε πιο προβεβλημένα στελέχη  και λιγότερο προβεβλημένα στελέχη».

Άλλωστε σύμφωνα με το ρεπορτάζ 31 γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών είχαν προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα με επιστολή τους τη συγκεκριμένη κίνηση.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Σε αυτή την τομή την οποία επιχειρούμε να κάνουμε και υιοθετώντας την αντίληψη  της περιφερειακής στρατηγικής  και για το κράτος αλλά και για την οικονομία, έχει βάση η πρόταση να ενισχύσουμε τη περιφερειακή εκπροσώπηση και συγκρότηση του Κόμματος».

Καμπανάκι για υβριστικές αναφορές μεταξύ συντρόφων

Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ενόψει συνεδρίου «Οι ύβρεις ή οι αήθεις αντιδικίες δεν είναι στοιχείο εσωκομματικής δημοκρατίας. Είναι στοιχείο διαλυτικό». Γι αυτό ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί η γραμματεία  του κόμματος και η γραμματέας της ΚΟ, οποιοδήποτε μέλος του κόμματος προβεί όχι σε κατάθεση πολιτικής θέσης ή απόψεων αλλά σε αήθεις  αναφορές υβριστικές απέναντι σε συντρόφους, να λαμβάνουν μέτρα αναστολής της κομματικής τους ιδιότητας, τουλάχιστον, μέχρι το συνέδριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί