Ρωσία: Απειλές για «στρατιωτικές συνέπειες» αν Σουηδία και Φινλανδία προσπαθήσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ

Με στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες απείλησε σήμερα η Ρωσία, μέσα από τα πλέον επίσημα χείλη, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε περίπτωση που οι δύο χώρες επιχειρήσουν να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ.

Η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια της έντονης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ρωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εξετάζουν το ενδεχόμενο εισδοχής στο ΝΑΤΟ.

Η κ. Ζαχάροβα στην απάντησή της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Φινλανδία και η Σουηδία δε θα πρέπει να βασίσουν την ασφάλειά του στο να ζημιώσουν την ασφάλεια άλλων χωρών. Η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχει επιζήμιες (σ.σ.: detrimental) συνέπειες και να αντιμετωπίσουν στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Μαρία Ζαχάροβα.

Επισημαίνεται ότι σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που συγκλήθηκε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν επίσης η Σουηδία, η Φινλανδία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

«Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων. Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία, όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να απαντήσει», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί