Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης για το θέμα της «Αναγνώρισης του 2022 ως έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού»

Το θέμα της «Αναγνώρισης του 2022 ως έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού» συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 24 Φλεβάρη.

 Ο Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει θετικά.  Ζήτησε, όμως, να γίνει σεβαστή η ιστορική αλήθεια για τη Μικρασιατική Καταστροφή, μια από τις πιο τραγικές στιγμές της Ιστορίας της Ελλάδας, τις συνέπειες της οποίας πλήρωσε ο λαός.  Να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες της αστικής τάξης και των τότε κυβερνήσεων για μια καταστροφή αθώων ανθρώπων που πλήρωσαν με αίμα και βάσανα τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη λεγόμενη «Μεγάλη Ιδέα». Υπογράμμισε ότι το  ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που αντιτάχθηκε στον άδικο πόλεμο, αψηφώντας τις διώξεις. Ήταν το μοναδικό κόμμα που στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των προσφύγων, αντιπάλεψε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Τόνισε,  ιδιαίτερα, ότι σήμερα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να βγουν συμπεράσματα και να σημάνει συναγερμός ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.  Η Ελλάδα να απεγκλωβιστεί από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, από το στόχο της ελληνικής αστικής τάξης για  γεωστρατηγική αναβάθμιση, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της «πίτας», που γίνεται με νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών. Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία:  Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!  Οι λαοί να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, που τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία και παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί