Κρήτη: Σύλληψη για κλοπή – Πάνω από 8000 ευρώ η «λεία»

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού κατηγορουμένου για το αδίκημα της απάτης

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερενα αποσπάσει χρηματικό ποσό άνω των 8000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε σήμερα (25.02.2022) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  ημεδαπού  κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό προσποιούμενος διευθυντή τραπεζικού ιδρύματος και παρουσιάζοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τον έπεισε να καταθέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.400 ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε. 

 Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός ανήκει σε ημεδαπό ,σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

  Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί