Η ΔΟΕ καλεί τις διεθνείς ομοσπονδίες να «απομονώσουν» Ρωσία και Λευκορωσία

Ζητά να μεταφερθούν οι αθλητικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να διεξαχθούν στη Ρωσία, καθώς και να μην εμφανίζουν τη σημαία της Ρωσίας ή να παίζουν τον εθνικό της ύμνο σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά τη χθεσινή καταδίκη της παραβίασης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τη Ρωσία.

Με απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, η ΔΟΕ κάλεσε σήμερα τις διεθνές αθλητικές συνομοσπονδίες να μεταφέρουν ή να ακυρώσουν όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στη Ρωσία, αλλά και τη Λευκορωσία.

«Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των αθλητών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, η οποία καλεί επίσης όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες «… να μην εμφανίζουν τη σημαία της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας και να μην παίζουν τον ρωσικό ή τον λευκορωσικό εθνικό ύμνο σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις».

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ υπογραμμίζει επίσης ότι η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί