Για μια ακόμη φορά στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ για το 20% της χρηματοδότησης, η οποία δείχνει ότι για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, εξέδωσε ο Πρύτανης του Ιδρύματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η πρόσφατη κατάταξη των ελληνικών ΑΕΙ για το 20% της χρηματοδότησης έδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, μαζί με τα αρχαιότερα και μεγάλα Πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ). 

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βαθμολογήθηκε με 2.488 μόρια, το ΑΠΘ με 2.537, το ΕΜΠ με 2.550 και το ΕΚΠΑ με 2.930. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι η πραγματική του θέση είναι ακόμη υψηλότερη διότι για την αξιολόγησή μας στην ενότητα «Αριστεία στην Έρευνα και Επιδόσεις του Επιστημονικού Προσωπικού»  δεν προσμετρήθηκε η ερευνητική επίδοση του Επιστημονικού Προσωπικού του Ιδρύματος, που υλοποιείται μέσω του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη χαμηλότερη βαθμολογία στο πραγματικό δυνατό «χαρτί» του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι η έρευνα και η καινοτομία.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε και ακόμη υψηλότερα. Θεωρούμε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί αναμφισβήτητα βασικό μοχλό της λειτουργίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η  συσχέτισή της με τη χρηματοδότηση έχει πραγματική αξία όταν έχουν καλυφθεί οι ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες των ΑΕΙ της χώρας.

Ως Πρυτανική Αρχή συγχαίρουμε θερμά το προσωπικό και τους φοιτητές του Ιδρύματος γι’ αυτή την επιτυχία. Δεσμευόμαστε ότι με περισσότερο ζήλο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την περαιτέρω ανύψωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι χρέος μας προς τους φοιτητές, το ανθρώπινο δυναμικό του Ιδρύματος και την κοινωνία μας γενικότερα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί