Ηχηρό αντιπολεμικό «όχι» σε όλες τις γωνιές του κόσμου

«Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να έρθει εδώ σήμερα και να στηρίξει την Ουκρανία και να πει ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», τονίζουν διαδηλωτές από κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χιλιάδες άνθρωποι από το Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Εδιμβούργο, μέχρι το Νέο Δελχί, το Σίδνεϊ και τη Σόφια, καθώς και σε δεκάδες άλλες χώρες και πόλεις του κόσμου έστειλαν αντιπολεμικό μήνυμα, σήμερα, μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία έχει λάβει διαστάσεις ολοκληρωτικού πολέμου απέναντι στη χώρα, σε διάστημα μερικών ωρών.

Αντιπολεμική διαδήλωση στην Ελβετία.AP PHOTO
Από την αντιπολεμική διαδήλωση στην Ελβετία.AP PHOTO

«Σταματήστε αυτήν την τρέλα, σώστε τη ζωή, όχι άλλα ψέματα»: μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο, ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πλακάτ με το παραπάνω σύνθημα. Άλλοι κρατούσαν ή είχαν σκεπαστεί με την ουκρανική σημαία.

Αντιπολεμική διαδήλωση στη ΦινλανδίαAP PHOTO
Διαδήλωση κατά της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σικάγο, ΗΠΑ.AP PHOTO
Αντιπολεμική διαδήλωση στην Εσθονία.AP PHOTO
Κινητοποίηση ενάντια στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυστραλία.AP PHOTO

«Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να έρθει εδώ σήμερα και να στηρίξει την Ουκρανία και να πει ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Όλγα Κουπρισίνα, 32 ετών, με καταγωγή από το Καλίνιγκραντ, η οποία έχει εγκατασταθεί στη Γερμανία από τον Οκτώβριο.

«Οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι αδελφοί και αδελφές. Όλοι οι φίλοι μου και οι γονείς μου βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και δεν θέλουν τον πόλεμο».

«Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αντίθετοι με τον πόλεμο. Είμαστε Ρώσοι και ερχόμαστε από τη Ρωσία. Η Ουκρανία ήταν πάντα μια φιλική προς εμάς χώρα και μια κοντινή σε εμάς χώρα», είπε από την πλευρά της 40χρονη Εκατερίνα Στουντνίσκι, η οποία ζει 16 χρόνια στη Γερμανία.

Ουκρανοί πολίτες πήραν μέρος σε μια άλλη συγκέντρωση, έξω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Αντιπολεμική κινητοποίηση στη Γερμανία.AP PHOTO
Διαδήλωση στην Ιρλανδία ενάντια στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.AP PHOTO
Κινητοποίηση στο Ισραήλ ενάντια στον πόλεμο στην ΟυκρανίαAP PHOTO
Διαδήλωση ενάντια στη ρωσική εισβολή.AP PHOTO

Στο Παρίσι, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, μεταξύ αυτών υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, όπως εκείνος των Πρασίνων Γιανίκ Ζαντό ή η πρώην υπουργός Κριστιάν Τομπιρά.

Στη Βαρσοβία, ένας διαδηλωτής έβαλε φωτιά σε σημαία της Ρωσίας, μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία.

Νωρίτερα, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις στη Βηρυτό και το Τόκιο. Στο Δουβλίνο, τη Χάγη και το Άμστερνταμ, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης σήμερα μπροστά από τις ρωσικές αντιπροσωπείες.

Αντιπολεμική διαδήλωση στο Μιλάνο κατά της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.AP PHOTO
Κινητοποιήσεις στην Ιταλία ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.AP PHOTO
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό. Τουρκία.AP PHOTO
Αφίσες καταδίκης του Πούτιν και της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Βουλγαρία.AP PHOTO
Αντιπολεμική διαδήλωση στη Σόφια.AP PHOTO

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ρωσικό προξενείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν Ουκρανοί που ζουν στην πόλη.

Ουκρανοί πολίτες διαδηλώνουν έξω από το ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη κατά της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας.AP PHOTO

Πάνω από 700 συλλήψεις στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία

Τουλάχιστον 705 άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που γίνονται σε 40 πόλεις της Ρωσίας, σύμφωνα με το παρατηρητήριο διαδηλώσεων OVD-Info, το οποίο έχει καταγράψει πολλά περιστατικά καταστολής αντικυβερνητικών διαμαρτυριών εδώ και στη Ρωσία.

Η ρωσική αστυνομία συλλαμβάνει εκατοντάδες διαδηλωτές από αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, κατά της εισβολής στην Ουκρανία.AP PHOTO
Η ρωσική αστυνομία συλλαμβάνει εκατοντάδες διαδηλωτές από αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, κατά της εισβολής στην Ουκρανία.AP PHOTO

Η ρωσική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει άτομα που συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση κατά της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, μετέδωσε ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters.

Νωρίτερα η εισαγγελία της Μόσχας είχε προειδοποιήσει για τις «αρνητικές συνέπειες» που θα είχε η συμμετοχή σε «συγκεντρώσεις που δεν έχουν την έγκριση των αρχών» στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαδήλωση στη Ρωσία ενάντια στη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.AP PHOTO

Στην Μόσχα συνελήφθη η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαρίνα Λιτβινόβιτς. Η Λιτβινόβιτς είχε απευθύνει νωρίτερα κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί