Φαρμακοποιοί Ηρακλείου: Απαράδεκτη η περιφρονητική συμπεριφορά της πολιτείας στις συνεχείς μας εκκλήσεις για τις ελλείψεις των φαρμάκων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος διαμαρτυρόμενος για τις ελλείψεις φαρμάκων, προχώρησε σήμερα σε στάση εργασίας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:

Ο Φαρμακευτικός  Σύλλογος Ηρακλείου, εκπροσωπεί 330 επιστήμονες φαρμακοποιούς οι οποίοι καθημερινά, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς και επιτελούν το καθήκον τους που είναι η απρόσκοπτη παροχή της φαρμακευτικής περίθαλψης. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα, και ενώ η επιδημία έχει κάνει ακόμα πιο απαιτητική και δύσκολη την εργασία μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που μας καθιστά ανήμπορους να επιτελέσουμε το καθήκον μας. Οι ελλείψεις των φαρμάκων, έχουν  φθάσει σε τέτοιο σημείο, που  βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ταλαιπωρούν τους ασθενείς. 

Η Δημόσια Υγεία αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες μιας ευνομούμενης πολιτείας, η οποία οφείλει να παρέχει στους υγειονομικούς όλα αυτά τα εφόδια που χρειάζονται για να την υπηρετήσουν προς όφελος των ασθενών.

Θεωρούμε απαράδεκτη την περιφρονητική συμπεριφορά της πολιτείας στις συνεχείς μας εκκλήσεις και αναφορές για τις ελλείψεις των φαρμάκων. Αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα προκαλείται εν μέρει από τις διεθνείς συγκυρίες στην παγκόσμια αγορά του φαρμάκου, προκαλείται όμως σε μεγάλο βαθμό και από την ατολμία των αρμόδιων φορέων να ελέγξουν και να αποδώσουν την πραγματική ευθύνη σε εγχώριους παράγοντες οι οποίοι μένουν στο απυρόβλητο και έξω από την εφαρμογή των νόμων που διέπουν την ελληνική αγορά του φαρμάκου. 

Ζητούμε την πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν την ελληνική αγορά του φαρμάκου, την στελέχωση του ΕΟΦ και όλων των αρμοδίων φορέων με προσωπικό που θα επιτελεί το ελεγκτικό έργο, την πλήρη διαφάνεια στις όποιες συναλλαγές αφορούν τα φάρμακα,   και τον εμπλουτισμό του σημερινού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη για τον κάθε ασθενή, ελαχιστοποιώντας το πρόβλημα των ελλείψεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί