Ξεκινά και στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας η «Προίκα του Μωρού»


Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας συμμετέχει στη δράση της Περιφέρειας Κρήτης, με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού», στα πλαίσια του Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των γυναικών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και ως δικαιούχοι κρίνονται οι μέλλουσες μητέρες οι οποίες πρόκειται να γεννήσουν κατά το έτος 2022 σε δημόσιο νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του ΚΕΑ.
Η δράση αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Επίσης, η δράση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τις οικογένειες, διασφαλίζοντας την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξη των παιδιών.
Το πακέτο της ‘’Προίκας του μωρού’’ περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και εξοπλισμό που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του κατά τους πρώτους μήνες της ανάπτυξης του μωρού. Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει: ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμπλήρωση αιτήσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας στο τηλέφωνο: 2891041193 ή στο email: kentrokoinotitas.minoapediadas@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί