Λεφτόδεντρα υπάρχουν

Του Μιχάλη Τζανάκη

Κι όμως… τα περίφημα «λεφτόδεντρα» που διαρκώς αρνούνται την ύπαρξή τους κυβερνητικά στελέχη υπάρχουν και ευδοκιμούν στην χώρα μας. Με επιστημονική ονομασία το “leftodentrus aristus” ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια αειθαλών δέντρων της οικογένειας “petsotaismenus scandalus)” και καλλιεργούνται κυρίως σε αστικές περιοχές κατά προτίμηση στο κέντρο της πρωτεύουσας πέριξ της πλατείας Συντάγματος!

Τα γνωστά σε όλους «λεφτόδεντρα» κατεβάζουν με την κατάλληλη «λίπανση» σημαντική παραγωγή εκαστάρικων, διακοσάρικων και στο εσωτερικό τους πεντακοσάρικων. Ωστόσο χρειάζονται φροντίδα και τυπικό ενισχυτικό στη ρίζα τους. Για «λίπανσή» τους προτείνεται το δοκιμασμένο σε τέτοια δέντρα “Novartius” και το πότισμά τους με τακτικό «πότισμα» που επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ περί τις 20.00! Μάλιστα το συγκεκριμένο «πότισμα» γίνεται από τηλεοράσεως και όχι με τους συμβατικούς τύπους άρδευσης! 

Να σημειωθεί ότι τα «λεφτόδεντρα» εκτός από πεντακοσάρικα, προσφέρουν και την πολύτιμη «σκιά» τους, όπου κάτω από αυτήν μπορούν να ξαποστάσουν από «Σωτήρες» μέχρι «Μεσσίες», από «υπέρκομψες» μέχρι επιρρεπείς στην «Αριστεία» που δεν πρέπει να «καούν» εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου και να χαλάσουν την υπέροχη επιδερμίδα τους! Βέβαια, το συγκεκριμένο είδος χλωρίδας δεν ενδείκνυται να καλλιεργείται από πολίτες που είναι «εξαρτημένοι» από τον μισθό τους! Δεν ευδοκιμεί στα δυτικά προάστια και δεν βοηθά καθόλου στους αγωνιώντες για πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ ή θέρμανσης. Ωστόσο, μια άλλη ιδιαιτερότητα του «λεφτόδεντρου» είναι ότι όχι μόνο δεν βλάπτεται, αλά αντίθετα τρέφεται από τα … παράσιτα! Κάθε είδους μάλιστα παράσιτα!   Colden boys, πρωτοχρονιάτικους τροβαδούρους, διευθυντές εθνικών θεάτρων, τραπεζίτες, μετακλητούς, αμετάκλητους, φιλάνθρωπους επιχειρηματίες, χορηγούς παγουρίνο, δημοσιογράφους της μεγάλης του ΣΚΑΪ σχολής  και πολλούς άλλους που βοηθούν τα «λεφτόδεντρα» να πάρουν επάνω τους!

Να σημειωθεί τέλος ότι το εν λόγω δέντρο ευδοκιμεί πρωτίστως στην Ελλάδα ευνοούμενο από τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες περισσότερο εννοείται από τις κλιματολογικές…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί