Κρητικός φοιτητής ο 21χρονος που καταπλακώθηκε από τοίχο και σκοτώθηκε

Οδύνη στην κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει ο σοκαριστικός θάνατος του 21χρονου Χανιώτη φοιτητή το πρωί της Κυριακής, μετά από πτώση τοιχίου εγκαταλειμμένου σπιτιού, σε κεντρικό σημείο της Λάρισας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει συλλέξει το zarpanews.gr ο Νίκος, έβγαινε από μπαρ που βρίσκεται λίγα μέτρα από σημείο, μετά από βραδινή διασκέδαση, όταν -υπό συνθήκες που διερευνώνται- κατέρρευσε τμήμα τοιχίου και κολώνας που συγκρατούσε την μεταλλική πόρτα εγκαταλελειμμένης οικίας επί της οδού Ασκληπιού, στη συμβολή με την οδό Οικονόμου εξ Οικονόμων.

Μετά το πρωτοφανές δυστύχημα, στην πόλη της Λάρισας έχει ξεκινήσει η αναζήτηση ευθυνών με τους περίοικους να κατηγορούν τον Δήμο Λαρισαίων για εγκληματική απραξία, καθώς η αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι το κτήριο είναι επικίνδυνο μετά τον σεισμό ενώ το τελευταίο 15ημερο, ο τοίχος είχε λάβει επικίνδυνη κλίση.

Σε ανάρτησή του ο Λαρισαίος κτηματομεσίτης και πιστοποιημένος πραγματογνώμονας ακινήτων κ. Σαράντης Χαραβελούλης  καταγγέλλει δημόσια την Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων, καθώς όπως τονίζει, τους είχε ενημερώσει από τις 8 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους για την επικινδυνότητα του κτηρίου, ζητώντας να ληφθούν μέτρα.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον κ. Χαραβελούλη, ο οποίος τόνισε ότι το θέμα σαφώς δεν είναι πολιτικό: «Το τοιχίο είχε πάρει κλίση εδώ και 15 μέρες. Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο».

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση από τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας του Δήμου Λαρισσαίων, κ. Καλτσά, ο οποίος σε δήλωσή του σε τοπική ιστοσελίδα, επέρριψε ευθύνη στους ιδιοκτήτες:

«Σύμφωνα με τον νόμο την απόλυτη ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες τους», προσθέτοντας πως «οι υπηρεσίες του δήμου μπορούν να επέμβουν ακολουθώντας πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα και πάντα κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη ή καταγγελίας τρίτου (γείτονα, διερχόμενου πολίτη κλπ.)»

«Ντροπή σας κύριοι»

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η υπηρεσία είχε ενημερωθεί εγγράφως για την επικινδυνότητα του κτηρίου. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση κατοίκου:

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν σε διαδικασία χαρακτηρισμού ως διατηρητέο από τις υπηρεσίες της αρχαιολογίες ενώ φέρεται να ανήκει σε πολλούς ιδιοκτήτες.

Λουλούδια στη μνήμη του 21χρονου

Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος όπου περίοικοι άφησαν λουλούδια και σημειώματα στην μνήμη του παιδιού

Δίπλα στα λιγοστά τούβλα – θλιβερά απομεινάρια της τραγωδίας- έχουν συγκεντρωθεί λουλούδια, κεριά μα και άδεια ή μισογεμάτα μπουκάλια με αλκοόλ ώστε να θυμίζουν τη νιότη που χάθηκε στα χαλάσματα…

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί