Βίντεο ντοκουμέντο από την εγκατάλειψη του φλεγόμενου Euroferry Olympia

Καρέ-καρέ η εκκένωση του Euroferry Olympia – Κινητό έχει καταγράψει όλες τις συγκλονιστικές στιγμές, από την ώρα που ξεσπά η φωτιά, οι επιβάτες ξυπνούν τρομαγμένοι, φορούν πανικόβλητοι τα σωσίβιά τους και αρχίζουν υπό τις οδηγίες του πληρώματος να μπαίνουν στις σωσίβιες λέμβους

Ξημερώματα Παρασκευής στο φλεγόμενο Εuroferry Οlympia. Oι επιβάτες καλούνται να πάνε στο πιο κοντινό κατάστρωμα για να εγκαταλείψουν το πλοίο. Είναι η στιγμή που αρχίζει ο εφιάλτης.

Μια μητέρα με το μωρό της φορούν σωσίβια και κατευθύνονται στις λέμβους.

Έλληνες,Ιταλοί, Βούλγαροι,Ρουμάνοι και Τούρκοι είναι ανάμεσα στους επιβάτες που αγωνιούν την ώρα που γίνεται εγκατάλειψη του πλοίου.

Οι σωστικές λέμβοι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από το φλεγόμενο πλοίο. Οι επιβάτες καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ακούγονται εκρήξεις.

Ανάμεσα στους επιβάτες και ο 16χρονος Βαλεντίνο από την Ιταλία. Ταξίδευε με τον αδελφό του και τους γονείς του. Και κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Ο 16χρονος όπως λέει στο MEGA παρέμεινε ψύχραιμος την ώρα της εγκατάλειψης του πλοίου. 24 ώρες μετά συνειδητοποιεί τι συνέβη…

«Είμαι ζωντανός …αλλά είμαι και λυπημένος γιατί θα μπορούσα να είχα πεθάνει εκείνο το βράδυ αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ζωντανός», λέει ο Βαλεντίνο.

«Ήταν πολύ τρομακτικό πολλοί έπαθαν κρίση πανικού ήταν πολύ άσχημο», συμπληρώνει.

Ο Τσιπιάνο είναι οδηγός φορτηγού  και καταγεται από τη Ρουμανία. Μαζί του στο πλοίο ήταν η σύζυγός του και τα δίδυμα μωρά του.

«Στις τέσσερις ήρθε κάποιος και μας είπε να ανέβουμε πάνω. Ήταν τρομαγμένος πρώτα για τα παιδιά και μετά για εμάς», δηλώνει η σύζυγός του.

Για δεύτερη μέρα οι Έλληνες και ξένοι διασωθέντες παραμένουν στα ξενοδοχεία και περιμένουν από τις Αρχές πότε θα τους ενημερώσουν για να καταθέσουν και πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Παλέψαμε με τα κύματα, να μετρήσουμε τις πληγές μας και να δούμε τις οικογένειές μας», δηλώνει ένας επιβάτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί