Euroferry Olympia: Ανησυχία για περισσότερους από 12 αγνοούμενους- Ελεύθεροι ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί

Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων τηυς Πυροσβεστικής να σβήσουν τη φωτιά που καίει στο Euroferry Olympia, κοντά στην Κέρκυρα, αλλά και των διασωστών να εντοπίσουν τους 12 ανθρώπου που αγνοούνται.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο πλοίαρχος του πλοίου και οι δύο μηχανικοί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Λίγο μετά αφέθησαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, θα πρέπει να μειωθούν οι καπνοί αλλά και οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου και ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 600 βαθμούς Κελσίου.

Στη μάχη ειδική ομάδα εντοπισμού

Στο μεταξύ έμπειρη ναυαγοσωστική ομάδα (αποτελούμενη από 14 άτομα), των ναυαγοσωστικών εταιρειών MEGATUGS και SMIT Salvage, βρίσκεται ήδη στην περιοχή προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ειδικά συνεργεία θα προβούν σε απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σε δεύτερο χρόνο το πλοίο θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλή λιμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά από συνεννόηση με τις Αρχές.

Το πλοίο έχει προσδεθεί σε ρυμουλκό

Το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο επιχειρείται από τα ρυμουλκά καθώς και τα πυροσβεστικά πλοία της Πυροσβεστικής.

Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκονται η φρεγάτα Ύδρα του Πολεμικού Ναυτικού, πυροσβεστικό πλοίο, ναυαγοσωστικό σκάφος δύο πλωτά και ένα αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού σώματος, έξι ρυμουλκά, δύο παραπλέοντα πλοία ενώ πετούν εναλλάξ ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ανησυχία για περισσότερους αγνοούμενους

Μπορεί οι έρευνες να αφορούν 12 άτομα που αγνοούνται, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχές δεν είναι σε επιφυλακή για να βρουν περισσότερα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν φόβοι ότι οι αγνοούμενοι ενδέχεται να είναι περισσότεροι, καθώς δεν αποκλείεται να υπήρχαν άτομα που μπήκαν παράνομα στο πλοίο και δεν έχουν καταγραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι, επισήμως, ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων είναι 278. Σημειώνεται πως ανάμεσα σε όσους διασώθηκαν ήταν και ένας παράτυπος μετανάστης, ενώ ένας 65χρονος Βούλγαρος κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί