Η κακοκαιρία «Γιούνις» σαρώνει την Αγγλία

Πολύ σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τις μετακινήσεις, αλλά και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων και τέσσερις θανάτους έχει προκαλέσει με το πέρασμά της η κακοκαιρία «Γιούνις» που πλήττει από το βράδυ της Πέμπτης την Αγγλία και την Ολλανδία, με βροχές, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και χιονοθύελλες.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πολικές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τουλάχιστον έως το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης, έχουν καταγραφεί τα εξής:

  • Σημαντικός αριθμός ανθρώπων έχουν τραυματιστεί στην Αγγλία από πτώσεις δέντρων ή ατυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία και ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην Ιρλανδία.
  • Ακόμη τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ολλανδία.
  • Περίπου 200.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο
  • Έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια τρένων
  • Κομμάτια της στέγης του γηπέδου O2 Arena έχουν φύγει από τη θέση τους εξαιτίας των ισχυρών ανέμων
  • Σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού έχουν κηρυχθεί μεγάλες εκτάσεις στα Μίντλαντς, τη νότια Αγγλία και την Ουαλία λόγω ανέμων
  • Σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού λόγω χιονιού, παγετού και ανέμων η Βόρεια Ιρλανδία και η Σκοτία
  • Σε κόκκινο συναγερμό το Λονδίνο
https://twitter.com/hashtag/StormEunice?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

«Μην καλείτε την πυροσβεστική για δέντρα»

Στο Λονδίνο, που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία «Γιούνις» η πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 1.000 κλήσεις, από τις οποίες οι 550 σε διάστημα μόλις 2,5 ωρών, αριθμός πολλαπλάσιο από ό,τι θα συνέβαινε μέσα σε ένα 24ωρο υπό κανονικές συνθήκες.

Owen Humphreys/PA via AP

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, ώστε η πυροσβεστική έκανε έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να καλούν αν βλέπουν πεσμένα δέντρα, εκτός αν το συμβάν συνδέεται με τραυματισμό.

Και κάλεσε τους πολίτες να «μείνουν μέσα όσο περισσότερο γίνεται και να μην παίρνουν τα αυτοκίνητά τους εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο».

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν μειώσει τους χρόνους απόκρισης των ασθενοφόρων.

Για προληπτικούς λόγους έχουν αναβληθεί ποδοσφαιρικοί αγώνες, κυρίως γιατί οι ομάδες δεν μπορούν να μετακινηθούν για τους εκτός έδρας αγώνες.

Στην περιοχή του Κεντ κατέρρευσε καμινάδα σταθμού παραγωγής ενέργειας, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή κίνδυνοι για την περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί