Φωτιά σε πλοίο: Ολοκληρώθηκε η πρώτη καταμέτρηση – Άνθρωποι αγνοούνται

Δυο άτομα παραμένουν στο γκαράζ – Επιχείρηση για τη διάσωσή τους

Στους 12 ανεβάζουν τους αγνοούμενους στο πλοίο Εuroferry Olympia νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως. Ανάμεσά τους φέρεται να είναι και 4 Έλληνες, ενώ δυο εγκλωβισμένοι επιβάτες στο γκαράζ έχουν επικοινωνήσει και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Δείτε: Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Ηγουμενίτσα – Οι 290 επιβάτες και πλήρωμα εγκατέλειψαν το σκάφος (βίντεο)

Θρίλερ με τη φωτιά στο πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: Πληροφορίες ότι αναζητούνται 11 άτομα

Δυο άτομα παραμένουν στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου – Πληροφορίες για αγνοούμενους

Σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, δηλαδή, συνολικά 290 άτομα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα ενώ σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση έχουν καταγραφεί- 278 άτομα ενώ ένα ακόμα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για εξετάσεις.

Δυο άτομα παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο και συγκεκριμένα στο γκαράζ. Το ένα άτομο επικοινώνησε με το λιμενικό και έκανε έκκληση για βοήθεια αναφέροντας ότι υπάρχει και άλλο άτομο στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον πρόκειται για οδηγούς που κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους.

Το λιμενικό τους ζήτησε να ανέβουν σε ψηλό σημείο του φλεγόμενου πλοίου προκειμένου να επιχειρηθεί ο απεγκλωβισμός τους με ελικόπτερο Super Puma.

Την ίδια ώρα δυο πυροσβεστικά πλοιάρια επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Την ίδια ώρα νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της φωτιάς στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Euroferry Olympiα, καθώς όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος ανώτατη πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας από την πρώτη καταμέτρηση προκύπτει ότι δεν έχουν εντοπιστεί δέκα άτομα.

Με τη φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ, η οποία μετέβη άμεσα στην περιοχή και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC) καθώς και με τρία ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB – 205) συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί