Δήμος Μινώα: Συναντήσεις του δημάρχου για τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών

     Συνάντηση με το Διευθυντή του Τμήματος Προγραμματικών Συμβάσεων, Ποιοτικού Ελέγχου και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ Θεόδωρο Ηλιόπουλο, είχε ο  Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει για την ομαλή διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια, όπως τα σχολεία του Δήμου, τα δημόσια κτίρια κ.α.

    Η πλήρης αποκατάσταση των κτιρίων που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη, ώστε να καταστεί ξανά ασφαλής η  χρήση τους, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος έθεσε ενώπιον του κ. Ηλιόπουλου το ζήτημα των σχολικών υποδομών που δύνανται να ανεγερθούν εκ νέου, εφόσον κριθούν από τους μηχανικούς ως ασύμφορες προς επισκευή και γενικά ανεπαρκείς, όσον αφορά τη μελλοντική χρήση τους.

    Ο κ. Φραγκάκης βρέθηκε μαζί με τον κ. Ηλιόπουλο στο χώρο των οικίσκων, όπου κάνουν μάθημα οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι από τη Δευτέρα 21-02-2022, οι μαθητές του  2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, αφήνουν τους οικίσκους και επιστρέφουν στο χώρο όπου έκαναν μάθημα και πριν το σεισμό, μετά τις εργασίες αποκατάστασης που προηγήθηκαν στο κτίριο. 

    Την ίδια στιγμή, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα συνεχίσουν το μάθημα στους οικίσκους μόνο πρωινές ώρες, καθώς μετά την εξέλιξη αυτή μπαίνει τέλος στις διπλοβάρδιες. 

    Στις σχολικές αίθουσες έχουν επιστρέψει από την περασμένη Τετάρτη και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αρκαλοχωρίου, χώρο που επίσης επισκέφθηκε ο κ. Φραγκάκης με τον κ. Ηλιόπουλο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί