Χημικά από τα ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών στα Προπύλαια

Έντονη αντιπαράθεση με τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές προκάλεσε η προσπάθεια μονάδων της ΕΛΑΣ να παρέμβουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στα Προπύλαια και την οδό Πανεπιστημίου, το πρωί της Παρασκευής.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΤΑΣΗ

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τους πολίτες να κατέβουν στο δρόμο της Πανεπιστημίου και προχώρησαν σε ρίψη χημικών, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ήδη περισσότεροι από 500 και πλέον έχουν φτάσει περίπου τους 1.200.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη από τις 9 το πρωί και γίνεται παράλληλα με την στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της,  η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε απεργία «για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να περικόψει το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας από πολλές ειδικότητες εργαζομένων και όχι το να αυξήσει και να το επεκτείνει». Ειδικότερα τονίζει: «Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ  υπερβάλλουν εαυτόν δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε».

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί