«Όχι» Τσίπρα στην αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας

Τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την αναθεώρηση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, καθώς δεν πραγματοποιείται σε αμοιβαία επωφελή βάση και αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Αμερικανό πρέσβη βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κάθε πρωτοβουλία για ειρήνη στην Ουκρανία, στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας και στην εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ. Υπογράμμισε ότι μεσοπρόθεσμα, στόχος πρέπει να είναι η καθιέρωση μιας πανευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και ελέγχου εξοπλισμών που να συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία, στη βάση των αρχών του ΟΑΣΕ και της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ασφαλείας.

Παράλληλα, τόνισε τη στήριξή του στην περαιτέρω προώθηση του Στρατηγικού Διαλόγου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε αμοιβαία επωφελή βάση.

Τέλος, τόνισε την σημασία που έχει η αμερικανική πίεση προς την Τουρκία, προκειμένου να τερματίσει τις προκλητικές δηλώσεις και παραβιάσεις και να προχωρήσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί