Ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της απογραφής στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας- Νέες οδηγίες από την ΕΛΣΤΑΤ

Την έναρξη της τρίτης και τελευταίας φάσης της συλλογής των δεδομένων της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2021», από χθες Τρίτη 15 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. 

   Σε αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης όσοι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

   Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της χώρας έχουν ήδη απογραφεί, επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.

Ο τρόπος διενέργειας της απογραφής έχει ως εξής:

    Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του. Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:

   1. Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο Taxisnet μπορεί, μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr, να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

   2. Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά: Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του. Κατά την επικοινωνία του με την εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.

    Επίσης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους εξουσιοδοτημένους απογραφείς των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Για τη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου στο τηλέφωνο 2891340328 (κ. Φαίη Κρουσανιωτάκη) και για τις Δημοτικές Ενότητες Καστελλίου και Θραψανού στο τηλέφωνο 2891340119 (κ. Άννα Γαρεφαλάκη). 

   Επίσης σε περίπτωση προβλήματος,, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κοινότητας κατοικίας τους ώστε να συνδράμει τη διαδικασία απογραφής των κατοίκων του Δήμου.

   Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, δήλωσε: «Όσοι πιο πολλοί απογραφούμε στον Δήμο μας τόσο πιο σημαντικό είναι για το αύριο του Δήμου, ιδιαίτερα μετά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή μας από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. Με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα επόμενα 10 χρόνια.

    Γι’ αυτό, πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, έστω και τώρα. Όλοι μετράμε, όλοι δίνουμε δύναμη στον τόπο μας και στο Δήμο μας. Δεν περισσεύει κανένας μας. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό και διοικητικά ισχυρό τον Δήμο μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί