X. Mαμουλάκης: Σκάνδαλο με την τιμή πώλησης των 345 στρεμμάτων στην πρώην βάση Γουρνών: Στο σφυρί με τίμημα όσο… 3,5 χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ (!) και τον Υπουργό να αρνείται να καταθέσει τα στοιχεία στη Βουλή!

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου

Με την πρωτοφανή απαξίωση της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης και της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα τα κριτήρια αποτίμησης της πρώην βάσης Γουρνών.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναδεικνύοντας με επιχειρήματα το εξευτελιστικό τίμημα της πώλησης της πρώην βάσης, μόλις 40,2 εκ. ευρώ όσο δηλαδή το κόστος κατασκευής 3,5 περίπου χιλιομέτρων του ΒΟΑΚ στο Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, απαίτησε από τον Υφυπουργό Οικονομικών να παρουσιάσει τα κριτήρια αποτίμησης της έκτασης. Παράλληλα, ζήτησε να καταθέσει στη Βουλή αντίγραφο των εκτιμήσεων ανεξάρτητων εκτιμητών, βάσει των οποίων τεκμηριώνεται η τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού και βάσει των οποίων ελήφθη η απόφαση επικύρωσης του αποτελέσματος του e-auction από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, με τον Υφυπουργό να αρνείται (όπως αρνείται επί δυόμιση χρόνια να καταθέσει την σύμβαση της ΕτΕΠ για το «Νίκος Καζαντζάκης») προκαλώντας αλγεινή εντύπωση για αυτή την κυβερνητική τακτική.

Η αντίδραση του Υφυπουργού Οικονομικών και η συζήτηση στη Βουλή, στο βίντεο που ακολουθεί:

Η δήλωση του Χάρη Μαμουλάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί