Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης -Κινητοποιήσεις και αποκλεισμοί δρόμων

Νέες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς της εθνικής οδού αποφάσισαν οι αγρότες των Χανίων.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, στις 6 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη ενώ θα γίνει και συμβολικός αποκλεισμός στο σημείο.

Επίσης, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Χανίων διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.javascript:”;

Τέλος, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στα Μεγάλα Χωράφια στη 1 το μεσημέρι.

«Καλούμε του Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο του Νομού να ενισχύσουν και άλλο το μπλόκο, να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στα χωριά, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα κι έχουμε τα ίδια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωσή μας», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Οι αγρότες διεκδικούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί