Το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά συνεχίζει να λειτουργεί και πωλείται!

 Σε νέο έλεγχο προχώρησε κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, αποτελούμενο από επόπτες δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συμβούλου της υπηρεσίας, στο ιδιωτικό γηροκομείο Χανίων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που παραμένουν στη δομή.

Είναι ο δεύτερος έλεγχος σε διάστημα λίγων μόλις ημερών και στόχος είναι να διαπιστωθεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας, μετά την προφυλάκιση της ιδιοκτήτριας του Γηροκομείου, της κόρης της και των δύο γιατρών, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Στο μεταξύ στους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας Κρήτης έχουν απευθυνθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων, προκειμένου να διερευνήσουν αν μπορούν να προχωρήσουν στο κλείσιμο του Γηροκομείου, καθώς υπάρχει κενό νόμου, και τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και οι εισαγγελία Χανίων, δείχνουν ως υπεύθυνη την Αντιπεριφέρεια για τις επόμενες κινήσεις.

Στο μεταξύ μεγάλο ερώτημα παραμένει αν κλείσει το γηροκομείο, που θα μεταφερθούν οι ηλικιωμένοι που συνεχίζουν να φιλοξενούνται εκεί.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οι ιδιοκτήτριες 

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθούν τελικά οι δύο υπεύθυνες -ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που κρίθηκαν προφυλακιστέες τα ξημερώματα της Κυριακής με την ομόφωνη γνώμη του ανακριτή και της Εισαγγελέως που εποπτεύει την έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε τη μεταφορά των δύο γυναικών στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου, ωστόσο, ίσως λόγω έλλειψης χώρου, οριστικοποιήθηκε η μεταφορά τους στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. Η μεταγωγή αναμένεται να γίνει ίσως σήμερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1», δεν υπάρχει γυναικεία πτέρυγα, ωστόσο εκεί κρατούνται, σε κελί ασφαλείας, ο γενικός γιατρός και ο ψυχίατρος που συνεργάζονταν με την επίμαχη δομή.

Λειτουργεί και πωλείται!

Μπορεί οι δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου στα Χανιά να έχουν οδηγηθεί στις κλειστές φυλακές Νεάπολης μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση μέχρι την δίκη,  ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει την προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν το κολαστήριο αποκομίζοντας μάλιστα ένα τεράστιο κέρδος.

Μέχρι και σήμερα και παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που έχουν καθηλώσει την κοινή γνώμη, το πωλητήριο είναι «στον αέρα» όπως αποκαλύπτει το zarpanews.gr στην ιστοσελίδα των ομογενών ellinikifoni.gr.

To αντίτιμο της πώλησης φτάνει τα 3,7 εκ ευρώ ενώ η δομή περιγράφεται ως «μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων» με «απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα στο βουνό και στον κόλπο της Σούδας» η οποία «κατασκευάστηκε το 2008 ενώ το 2018 έγινε ριζική ανακαίνιση».

Όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια, η επιχείρηση έχει πληρότητα 50 κλινών, δηλαδή 50 ασθενών και μάλιστα υπάρχει λίστα για εισαγωγή ασθενών στην μονάδα! «Αποφάσισα να πουλήσω την επιχείρηση λόγω πολλών ωρών εργασίας και κούρασης μια δεκαετία που την λειτουργεί» υποστηρίζει και συνεχίζει λέγοντας πως «το οίκημα μπορεί να διαμορφωθεί με αλλαγή χρήσης σε μια μικρή ξενοδοχειακά μονάδα.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί δεν έχει γίνει ακόμα δέσμευση του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου μέχρι να δικαστεί η υπόθεση και γιατί δεν έχει δοθεί εντολή να «κατέβει» αυτή η αγγελία από το διαδίκτυο;

Είναι προφανές πως τόσο η συνέχιση της λειτουργίας της όσο και η αγγελία πώλησής της, υποβαθμίζουν το μέγεθος των καταγγελόμενων και είναι εντελώς ασύμβατα με τις διώξεις για εγκληματική οργάνωση, για τις οποίες έχουν προφυλακιστεί οι κατηγορούμενες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί