Πανικόβλητος στη Βουλή ο Μητσοτάκης με το “ρεκόρ ακρίβειας”, δεν ήθελε να το συζητήσει γιατί… “αποπροσανατολίζει”!

Εμφανώς σε πανικό μετά την ανακοίνωση του ρεκόρ 25ετίας στον πληθωρισμό που οδηγεί σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξαιτίας της έκρηξης της ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε να πει δυο λόγια για την οικονομία ζητώντας, παράλληλα, να μην αποπροσανατολιστεί η συζήτηση για την κύρωση των συμβάσεων για τις φρεγάτες, τα Rafale και τις τορπίλες.

Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα που κυρώνονταν εξοπλιστικά προγράμματα άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, υποστήριξε αναφερόμενος στην οικονομική κρίση πως «ποτέ δεν θα επιτρέψω επιπόλαιες κινήσεις που θα γυρίσουν τη χώρα πίσω. Δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείματα και τη διεθνή αναξιοπιστία», προσπαθώντας να βρει μια δικαιολογία για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από το ακραίο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και τα τρόφιμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαιρετικά μαγκωμένος μετά την οργή που καταγράφεται στους πολίτες από την «έκρηξη» της ακρίβειας χρησιμοποίησε δυο ρήματα που δείχνουν τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή: «Νοιώθουμε και προσπαθούμε», υποστηρίζοντας  ότι η κυβέρνηση σε 30 μήνες δεν μπορεί να λύσει προβλήματα δεκαετιών». 

Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα επανέλαβε τα μέτρα – «ασπιρίνες» που έχει λάβει η κυβέρνησή του, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ένδεια της πολιτικής του στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Γιατί τα μόνο μέτρα που είχε να αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ήταν η επιδότηση με 39 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος που καταγράφουν ρεκόρ προκαλώντας «ηλεκτροσόκ» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την αύξηση στον κατώτατο μισθό που αναμένεται να δοθεί από την 1η Μαΐου, αύξηση που ήδη ο πληθωρισμός καθιστά άνευ αξίας και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για ορισμένες κατηγορίες ακινήτων αφού η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακυρώνει οποιαδήποτε μείωση.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πανικόβλητος στη Βουλή ο Μητσοτάκης με το “ρεκόρ ακρίβειας”, δεν ήθελε να το συζητήσει γιατί… “αποπροσανατολίζει”!”

  1. ΚΩΣΤΑΣ

    όλα τα τρόφιμα ακρίβειναν και ομιςτος ηδιος επηπλεον να χρωστάμε κιόλας πουθαπαη αυτό φτάνει πια ηκοροιδια ος εδώ δεν παη από

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί