Ο Παγκρήτιος Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της παιδικής ηλικίας

Τιμούμε τα παιδιά και τους εφήβους που πάλεψαν και βγήκαν νικητές σε αυτή την πιο δύσκολη μάχη της ζωής τους. Θυμόμαστε  όσους  έφυγαν, γενναίοι στη μάχη έως την τελευταία στιγμή, πρότυπα αγωνιστικότητας και θάρρους

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της παιδικής ηλικίας, την 15η Φεβρουαρίου, εξέδωσε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η 15η Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας αποτελεί μια μέρα ξεχωριστή, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε, να αποδώσουμε τιμή και κυρίως να δράσουμε.

Ημέρα αφύπνισης: Ο παιδικός καρκίνος είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στα παιδιά, μετά από τα ατυχήματα. Είναι όμως η πρώτη αιτία θνησιμότητας στα παιδιά λόγω ασθένειας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας (CCI) και η Διεθνής Κοινότητα Παιδιατρικής Ογκολογίας  (SIOP), ήδη από το 2021 παρουσίασαν  από κοινού την τριετή εκστρατεία «Το δέντρο της Ζωής», το οποίο αποτελεί  ένα παγκόσμιο σύμβολο ανάπτυξης και ανανέωσης, με σκοπό να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα: Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να θεραπευτεί και η ευημερία όσων τον έχουν ξεπεράσει μπορεί να επιταχυνθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι δρουν ενωμένοι.

Ημέρα τιμής και μνήμης : Τιμούμε τα παιδιά και τους εφήβους που πάλεψαν και βγήκαν νικητές σε αυτή την πιο δύσκολη μάχη της ζωής τους. Θυμόμαστε  όσους  έφυγαν, γενναίοι στη μάχη έως την τελευταία στιγμή, πρότυπα αγωνιστικότητας και θάρρους. Τιμούμε τους γονείς, άγρυπνοι φύλακες- άγγελοι στο πλευρό των παιδιών τους. Τιμούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  που καθημερινά προσφέρει τα μέγιστα. Τιμούμε τους εθελοντές που αφιερώνουν ανιδιοτελώς  τον χρόνο τους, πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι χρειαστούν. 

Ημέρα δράσης: Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, της οποίας μέλος αποτελεί ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ηλιαχτίδα, υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας. Υποστηρίζει ότι η καλύτερη επιβίωση και φροντίδα των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών με καρκίνο μπορεί να επιτευχθεί, εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίσουν να συνεργάζονται εποικοδομητικά και αρμονικά σε 

όλους τους σημαντικούς τομείς και καλεί την Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση για τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας μας σε όλες τις ευρωπαϊκές δράσεις και πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναπτυχθούν, με στόχο την παροχή αποτελεσματικής φροντίδας στα παιδιά και τους εφήβους που νοσούν από καρκίνο και στις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος «Η Ηλιαχτίδα»  το 2022 συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας. 30 χρόνια αγάπης & αδιάλειπτης φροντίδας  στους μικρούς ήρωες και στις μικρές ηρωίδες που νοσούν από καρκίνο  και στις οικογένειες τους. 

Όλα αυτά τα χρόνια, αφιερωμένοι εθελοντές στον σκοπό αυτό δημιουργήσαμε δομές, προσφέραμε υπηρεσίες και παροχές, τις οποίες διαρκώς βελτιώνουμε και διευρύνουμε χάρη στην ηθική και οικονομική συνδρομή της κοινωνίας. Το έργο της Ηλιαχτίδας είναι έργο που προέρχεται από την κοινωνία και προορίζεται για αυτήν.

Συνεχίζουμε και προχωράμε με αισιοδοξία, με νέα οράματα, με καινοτόμες δράσεις και με σημαντικές συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που μόνο σκοπό έχουν τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής και νοσηλείας των παιδιών και των εφήβων με καρκίνο.

Η Ηλιαχτίδα

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της παιδικής ηλικίας

σας προσκαλεί όλους

την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 έως 20:00 

στον Σταθμό Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας,

σε μια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας  &

λήψης δειγμάτων και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η εθελοντική ομάδα της Ηλιαχτίδας θα είναι εκεί για να σε ενημερώσει

 πώς κι εσύ μπορείς να βοηθήσεις στον αγώνα αυτόν.

Στη μάχη αυτή φοράμε τη χρυσή κορδέλα, ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

Μαζί φωτίζουμε τις ζωές των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί