«Αναχωρήστε άμεσα από τη χώρα»: Νέα ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ σε Έλληνες στην Ουκρανία

«Οι Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο»

Νέα ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών για τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ουκρανία εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας με την οποία οι Ελληνικές αρχές τους καλούν να αναχωρήσουν «άμεσα» από τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση με την οποία αποτυπώνεται η δραματική κατάσταση όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία.

Το ΥΠΕΞ συνιστά επίσης «στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο» υπενθυμίζοντας ότι «εν προκειμένω το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση για τους Έλληνες πολίτες στην Ουκρανία και πριν από τρεις ημέρες, στις 11 Φεβρουαρίου, ζητώντας τους τότε «να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο» με τη σημερινή οδηγία να υποδηλώνει την ανησυχία που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένοπλη σύρραξη στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί