Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάκης Διαμαντής

Ο Τάκης Διαμαντής με τη σύζυγό του Μαρίνα Βήχου

Πέθανε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Τάκης Διαμαντής έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία. Ο Τάκης Διαμαντής ήταν ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας και όλων των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν. Ήταν επίσης αρχισυντάκτης του περιοδικού ΑΝΤΙ μέχρι το τέλος της έκδοσής του το 2008.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, παρουσιάζοντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. Βρισκόταν σε στάδιο αποκατάστασης, στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όταν τον «πρόδωσε» η καρδιά του.

Υπήρξε επί σειρά ετών ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στα Βαλκάνια και της DW κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας. Στο εξωτερικό δελτίο εργάστηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, την ΕΡΤ 1 και ΕΡΤ 3, τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ και το ΕΘΝΟΣ, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΑΝΤΙ μέχρι το τέλος της έκδοσής του το 2008.

Για τον θάνατο του Τάκη Διαμαντή εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ αναφέροντας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συναδέλφου Ευστράτιου (Τάκη) Διαμαντή, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί