Γηροκομείο του τρόμου: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;»- Η προκλητική δήλωση ιδιοκτήτριας

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων «Αγία Σκέπη» και η 43χρονη κόρη της και συνιδιοκτήτρια της δομής – «κολαστήριο» για δεκάδες ηλικιωμένους.

Σχεδόν μετά από 22 ώρες οι δυο γυναίκες αλλά και οι δυο γιατροί προφυλακίστηκαν.

Δείτε: Προφυλακίστηκαν η ιδιοκτήτρια, η κόρη της και δύο γιατροί του γηροκομείου στα Χανιά (φωτο- βίντεο)

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

«Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;»

Μάλιστα ενδεικτική είναι η δήλωση που έχει κάνει η μία εκ των δύο συνιδιοκτητριών της δομής. «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;» διερωτήθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η 43χρονη λεγοντας πως κάτι τέτοιο είναι «παράλογο».

Είπε ακόμα ότι σε πολλούς συγγενείς που έφερναν τους ανθρώπους τους σε «προθανάτιο στάδιο» τους προειδοποιούσε πως μπορεί να αντέξουν από λίγες ημέρες μέχρι ένα μήνα και αυτό «από θαύμα».

Στο ερώτημα «όλοι από ανακοπή;» η κατηγορούμενη παρέπεμψε στον γιατρό για απαντήσεις.

Στον ανακριτή

Λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Χανίων οι δύο ιδιοκτήτριες του ιδιωτικού γηροκομείου με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr.

Εντός της ημέρας και διαδοχικά αναμένεται να απολογηθούν και οι 7 συλληφθέντες και στη συνέχεια να ληφθεί απόφαση για την προφυλάκισή τους ή μη.ADVERTISING  

Την ανάγκη να διαταχθεί η προφυλάκισή τους τόνισε η συνήγορος κατηγορίας, Μαρία Παπαδάκη, σημειώνοντας ότι είναι επικίνδυνοι για τέλεση νέων αδικημάτων, κάτι το οποίο άλλωστε έκαναν σε δύο περιπτώσεις τα Χριστούγεννα και πριν από δύο εβδομάδες που φέρεται η δομή να εμπλέκεται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. «Επίσης πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος φυγής διότι μέχρι σήμερα υπάρχει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης της μονάδας και οι εμπλεκόμενοι έχουν τεράστια οικονομική επιφάνεια».

Οι ιδιοκτήτριες κατηγορούνται για 30 ανθρωποκτονίες και 8 απόπειρες ενώ εκείνες από τη μεριά τους υποστηρίζουν ότι οι θάνατοι επήλθαν από φυσικά αίτια και πως η δικογραφία είναι ασαφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπεράσπιση θα καταθέσει αίτημα ακυρότητας των ενταλμάτων.

«Έβλεπα τη μητέρα μου να καταρρέει»

Για την φρίκη που βίωσε η μητέρα του στο γηροκομείο, μίλησε ο κ. Νεκτάριος Τζεγιαννάκης
https://www.youtube.com/embed/g7bzbOowBZ4

 «Δεν είδα τίποτα από όλα αυτά»

Από τη μεριά του ο κ. Μαυριδάκης συγγενής άλλης τρόφιμου της δομής, η οποία μάλιστα παραμένει μέσα, τόνισε πως δεν είχε δει τίποτα από όλα αυτά.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί