Με εκπροσώπους της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης το ΚΚΕ

Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με το Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της Ε.Π. Κρήτης, το Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Κρήτης και το Βαγγέλη Σοφίου, μέλος της Ε.Π. Κρήτης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης κ. Μανώλη Αθουσάκη και το Γενικό Γραμματέα Ευτύχη Μανουσέλη.

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τους λιμενικούς. Ένα από τα βασικά προβλήματα έχει να κάνει με την υποστελέχωση των υπηρεσιών, καθώς παρά την αύξηση των οργανικών θέσεων, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις. Ταυτόχρονα με το Προεδρικό Διάταγμα 11/21 αναμένεται να μετατεθούν πάνω από 2000 στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με την πλειοψηφία των μεταθέσεων να είναι άσκοπες, αφού όχι μόνο δεν ενισχύονται ουσιαστικά οι υπηρεσίες στα νησιά, αλλά αντίθετα δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα στις ζωές των λιμενικών και των οικογενειών τους.

Επιπλέον, από την πλευρά της Ένωσης Λιμενικών αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων και τα ζητήματα των περικοπών στους μισθούς που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια, της ακρίβειας και της εξαίρεσής τους από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που επιβαρύνουν ακόμα παραπάνω το εισόδημά τους, το χαμηλό ποσό που λαμβάνουν για τις μετακινήσεις εσωτερικού, τα διπλά πληρώματα σκαφών, ενώ στάθηκαν και στο νόμο 4808/21 για τα εργασιακά και συγκεκριμένα για τις άδειες ανατροφής τέκνων.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισαν ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των λιμενικών και να τα αναδεικνύει μέσα και έξω από τη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικές και οι πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων των στελεχών του Λιμενικού, την αύξηση του ποσού της ημερήσιας αποζημίωσης μετακίνησης εσωτερικού, την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωση των πλωτών μέσων κ.α.

Επεσήμαναν ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που κλιμακώνουν την επίθεση απέναντι και στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ αυξάνουν τη φορολογία, εντείνουν την ακρίβεια, περικόπτουν τις δαπάνες για κοινωνικές παροχές, για την υγεία κλπ.

Τέλος, αναφέρθηκαν στις διεθνείς εξελίξεις και τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή και τις αντιθέσεις των δυνάμεων που συγκρούονται για τους υδρογονάνθρακες, και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας, αλλά και τους λαούς της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί