Νέα Σχολή Γονέων από το ΚΕΘΕΑ στην Ιεράπετρα

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι κύκλοι Σχολών Γονέων, που διοργάνωσε το Πολυδύναμο Κέντρο Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης των εξαρτήσεων, στους οποίους συμμετείχαν 30 γονείς. 

Αναγνωρίζοντας τις σημερινές προκλήσεις του σύγχρονου γονέα εφήβου και του ρόλου του στη διαμόρφωση ενός υγιούς ενήλικα το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει νέο κύκλο συναντήσεων στην Ιεράπετρα.  Οι συναντήσεις στοχεύουν  στην αναγνώριση των παραγόντων επικινδυνότητάς και στην ενίσχυση των παραγόντων προστατευτικότητας με απώτερο σκοπό την πρόληψη ή την έγκαιρη παρέμβαση εξαρτητικών συμπεριφορών. 

Η θεματολογία είναι βασισμένη στις ανάγκες του σημερινού γονέα, αφορούν την επικοινωνία με τον έφηβο, το προφίλ του εφήβου και τα χαρακτηριστικά υψηλού κινδύνου, τον ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη, την προβληματική ενασχόληση με το διαδίκτυο, την διαχείριση συγκρούσεων  και το πέρασμα στην ενηλικίωση. 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο της μονάδας στην Ιεράπετρα σε εβδομαδιαία βάση με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 και λήξη την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.   Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ 28410 22981 και 28420 20373 μέχρι Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022  καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 17:00 ή εναλλακτικά στο mail των μονάδων cclasithi@kethea-ariadni.gr.

Το «Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο» με Κωδικό (MIS 5045591) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί