Β. Παπαευαγγέλου: Ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες για την σταδιακή άρση των μέτρων

«Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον ιό, ο καθένας θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με το πόσο αποδέχεται την έκθεσή του» ανέφερε

Το κυβερνητικό αφήγημα της ατομικής ευθύνης επαναφέρει η Βάνα Παπαευαγγέλου καθώς προετοιμάζει για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, πετώντας το μπαλάκι στους πολίτες.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, δήλωσε αισιόδοξη και τόνισε ότι είναι εφικτή η σταδιακή άρση των περιορισμών.

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες της πανδημίας και παρόλο που βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, μας απασχολεί το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, η συνεχιζόμενη πίεση στο ΕΣΥ αλλά και η μικρή μετακίνηση των νέων κρουσμάτων προς τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτά τα άτομα που θα επιβαρύνουν το ΕΣΥ τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε:

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, με βάση την αξιολόγηση των σκληρών δεικτών και ελπίζουμε ότι η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι εφικτή. Είναι προφανές ότι περνάμε σε μία φάση που πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον ιό, να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με το πόσο αποδέχεται την έκθεσή του με αυτόν».

Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου εμφανίστηκε βέβαιη ότι «κάποιες στοχευμένες δράσεις θα απελευθερωθούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί