Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις για τη δολοφονία του Άλκη

Συνολικά έχουν προφυλακιστεί έξι νεαροί • Συνεχίζονται οι απολογίες την Παρασκευή • Στα χέρια των αλβανικών αρχών ο τελευταίος κατηγορούμενος.

Τον δρόμο της φυλακής πήραν άλλοι τρεις νεαροί που εμπλέκονται στη δολοφονική επίθεση με οπαδικό πρόσημο που έγινε στο Χαριλάου της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό άλλο δύο ατόμων.

Έπειτα από μαραθώνιες απολογίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα ως «προσωρινά κρατούμενους» δύο 21χρονους κι έναν 23χρονο.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν έχει ομολογήσει ότι ήταν αυτός που κατάφερε τα φονικά χτυπήματα στον Άλκη. Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος ενός από τους δύο 21χρονους που απολογήθηκαν σήμερα, δήλωσε πως ο εντολέας του «ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει στην ανακρίτρια που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού».

Όπως υποστήριξε, ο συνοδηγός τού ενός αυτοκινήτου ήταν ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης, προσθέτοντας πως το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι) «ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε, το πέταξε σε μια ερημική περιοχή».

Έξι οι προφυλακίσεις, συνεχίζονται οι απολογίες

Mέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί συνολικά έξι κατηγορούμενοι: χθες το βράδυ κρίθηκαν προφυλακιστέοι ένας 20χρονος και ένας 21χρονος, όπως συνέβη με τον 23χρονο που συνελήφθη πρώτος και υποστήριξε πως όλα έγιναν για αντεκδίκηση, καθώς είχε προηγηθεί επεισόδιο με οπαδούς του Άρη. Ο 20χρονος και ο 21χρονος φαίνεται πως έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος.

Την Παρασκευή θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Σημειώνεται επίσης ότι οι αλβανικές αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τον τελευταίο από τους κατηγορουμένους: έναν 20χρονο αλβανικής καταγωγής που είχε διαφύγει στη γειτονική χώρα λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση.

Ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα είναι τόσο εύκολη η έκδοση του στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει στις Αρχές, καθώς η Αλβανία δεν έχει υπογράψει με την Ελλάδα σύμβαση που να της επιτρέπει να εκδώσει πολίτες της και η διαδικασία θα γίνει μέσω διακρατικών επαφών, που σημαίνει ότι η υπόθεση ενδέχεται να συναντήσει πολλά εμπόδια.

► Κάλεσμα ενότητας κόντρα στον φανατισμό από τον πατέρα του Άλκη: «Θα παλέψω όσο μπορώ για να στείλω το μήνυμα πως δεν πρέπει να υπάρχει φανατισμός… Όσο με κρατούν οι δυνάμεις μου θα προσπαθώ να υπάρχει ενότητα», δήλωσε ο Άρης Καμπανός, που παραβρέθηκε στο φιλικό ματς Καβάλα-Δόξα Δράμας στη μνήμη του γιου του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί