«Λαϊκισμός» για την κυβέρνηση η αύξηση του κατώτατου, οι παρεμβάσεις στην οικονομία και η ενίσχυση του ΕΣΥ

Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με μία δήλωση παροιμιώδους αμετροέπειας επιστράτευσε η κυβέρνηση για να απαντήσει στα όσα ανέφερε από βήματος Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης που αρχικά εμφανίστηκε για να του απαντήσει προέκυψε ανεπαρκής στις απαντήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα πεδία της ακρίβειας, της πανδημίας και της διαφθοράς.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως την ώρα που αυξάνει τους μισθούς σε «γαλάζια» golden boys, όπως στην περίπτωση του ΕΦΚΑ στα 8.000 ευρώ και πλέον, αρνείται να αυξήσει τον βασικό μισθό στα 800 ευρώ. Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ρεσιτάλ απευθείας αναθέσεων, με τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ με σκιώδεις διαδικασίες, καθώς και για το γεγονός πως αρνήθηκε την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ακόμα, πυρά εξαπέλυσε και για τον ανεπαρκή αντιμετώπιση της οικονομικής αλλά και της ενεργειακής κρίσης, κατηγορώντας την τόσο για το ράλι αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια, όσο και για τα ρεκόρ ακρίβειας στην τιμή της βενζίνης.

«Για μια ακόμη φορά, στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τις ανατιμήσεις, ο κ. Τσίπρας υπόσχεται χωρίς μέτρο και χωρίς μέτρημα. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής” είχε ισχυριστεί πως είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Με δηλώσεις σαν τη σημερινή δείχνει ότι συνεχίζει ακατάβλητος στο δρόμο του λαϊκισμού και είναι έτοιμος να ξαναδιαλύσει τα δημόσια οικονομικά, αν ποτέ του δινόταν η ευκαιρία. Όπως ακριβώς έκανε το 2015, φορτώνοντας ένα τεράστιο αχρείαστο μνημόνιο στις τσέπες των Ελλήνων» ανέφερε σε δήλωσή του το απόγευμα της Πέμπτης ο Γιάννης Οικονόμου, επιχειρώντας να απαντήσει στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι τα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και σύνεση και ότι οι ανέξοδες υποσχέσεις καταλήγουν πάντα σε οδυνηρές διαψεύσεις. Τελικά, προσπαθώντας να πλήξει την Κυβέρνηση, χρεοκοπεί πολιτικά ο ίδιος» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα σφοδρά πυρά που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που άφησε στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 37 δισ. ευρώ κατά την παράδοση της εξουσίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί