Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά…24 επιστολές έστειλαν μέσα σε ένα χρόνο Κρητικοί αγρότες στον πρώην Υπουργό και δεν έλαβαν καμμία επίσημη απάντηση

Επιστολή στον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Επιστολή στον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, απέστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στο διάστημα των τελευταίων 13 μηνών, ο σύλλογος έχει αποστείλει 24 επιστολές και 19 κοινοποιήσεις εγγράφων προς τον τέως Υπουργό, Σπ. Λιβανό, για το σύνολο των θεμάτων που πραγματικά αποτελούν τροχοπέδη στην καθημερινή και επίπονη προσπάθεια των αγροτών., δυστυχώς ωστόσο ποτέ δεν έλαβε επίσημα γραπτή απάντηση σε καμία από αυτές τις επιστολές και αυτό δείχνει τουλάχιστον την αναλγησία της Πολιτείας προς αυτόν τον κλάδο.

Η επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

Κε Υπουργέ,

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε μία δημιουργική θητεία.

Αναλαμβάνετε ένα αρκετά δύσκολο χαρτοφυλάκιο, που διαχρονικά όμως αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Ελληνική οικονομία.

Δυστυχώς για εσάς δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια χρόνου και επιβάλλεται άμεσα να αντιληφθείτε την πραγματικότητα που επικρατεί στην ελληνική ύπαιθρο και εμπράκτως να ασχοληθείτε με τα φλέγοντα ζητήματα του αγροτικό – κτηνοτροφικού κλάδου.

Μεγαλύτερο όμως στοίχημα για την νέα σας θέση, πρέπει να αποτελέσει η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του αγροτικού κόσμου προς την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, πράγμα που έχει καταβαραθρωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι ως Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, στο διάστημα των τελευταίων 13 μηνών, έχουμε αποστείλει 24 επιστολές και 19 κοινοποιήσεις εγγράφων προς τον τέως Υπουργό για το σύνολο των θεμάτων που πραγματικά αποτελούν τροχοπέδη στην καθημερινή και επίπονη προσπάθεια των αγροτών. Κυρίως όμως εκφράσαμε την έντονη διάθεση μας για συνεργασία για την εξεύρεση εφικτών λύσεων.

Δυστυχώς ΟΥΔΈΠΟΤΕ λάβαμε επίσημα γραπτή απάντηση σε καμία από αυτές τις επιστολές και αυτό δείχνει τουλάχιστον την αναλγησία της Πολιτείας προς αυτόν τον κλάδο. Επιπροσθέτως, σας αναφέρουμε ότι υπάρχουν πάμπολλες άλλες περιπτώσεις που συνηγορούν σε αυτή την άποψη, ρίχνοντας επιπλέον λάδι στην φωτιά.

Παρόλα τα παραπάνω , σας εκφράζουμε με απόλυτη ειλικρίνεια για μια ακόμα φορά ότι είμαστε στην διάθεση σας για ενημέρωση και οποιαδήποτε επιβεβλημένη διευκρίνιση για την επίτευξη του κοινού μας σκοπού, που είναι βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Σας καλούμε επίσης να επισκεφθείτε άμεσα την περιοχή της Ιεράπετρας για να δείτε δια ζώσης τις συνθήκες όπου παράγονται τα ποιοτικά και ασφαλή κηπευτικά προϊόντα θερμοκηπίων καλλιεργειών.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί