Καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, Στάθης Παναγιωτόπουλος, για την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές, χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα Στάθη Παναγιωτόπουλου. Η υπόθεση αφορά στην πρώτη καταγγελία πρώην συντρόφου του, για ανάρτηση υλικού με σεξουαλικό περιεχόμενο σε ιστοσελίδα πορνογραφίας, με πρωταγωνίστρια την ίδια, χωρίς τη συναίνεσή της.

Η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα της συνηγόρου της εγκαλούσας που το δικαστήριο το έκανε δεκτό. Η πλευρά της 30χρονης καταγγέλλουσας ζήτησε, επίσης, να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα κι άρα να οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο, κάνοντας λόγο για «σκοπό βλάβης» και προς τούτο επικαλέστηκε τη νομολογία που ανέδειξε σε πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος. Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα κι αν το Πλημμελειοδικείο είναι αρμόδιο ή όχι να δικάσει την υπόθεση, οι δικαστές επιφυλάχθηκαν και θα αποφανθούν, όταν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ο 59χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να ανήρτησε κατ’ επανάληψη στο Διαδίκτυο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου με την 30χρονη πρώην σύντροφό τού. Οι δε πράξεις φαίνεται να τελέστηκαν το 2016. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διά των συνηγόρων του ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι έκανε προσπάθειες να «κατεβάσει» το επίμαχο υλικό και γι’ αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε και σε ειδικό. Η υπεράσπισή του ισχυρίζεται ότι στο υλικό που διέρρευσε δεν διακρίνεται το πρόσωπο της παθούσας ή υπάρχει ασαφής απεικόνισή του.

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα. Με την εντολέα μου εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη» δήλωσε νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκη η δικηγόρος της καταγγέλλουσας Αντιγόνη Πρίλη. Επανέλαβε δε την έκκληση της να μην καταγραφεί το πρόσωπο της εντολέα της και να προστατευτούν τα προσωπικά της δεδομένα.

«Όπως βλέπετε, δεν είναι δίπλα μου και δεν θα τη δείτε δίπλα μου σε εξωτερικούς χώρους. Παρακαλώ θερμά, έχει κάνει έκκληση και η ίδια να μην καταγραφεί με κανέναν απολύτως τρόπο» σημείωσε η Αντιγόνη Πρίλη.

«Η πελάτισσά μου θέλει να καταδικαστεί για τις πράξεις τις οποίες ο κατηγορούμενος έχει κάνει σε βάρος της» σημείωσε η δικηγόρος. «Η ψυχολογία της είναι πολύ δύσκολα, ειδικά σήμερα που η κοπέλα θα τον ξαναδεί, αν παραστεί αυτοπροσώπως» συμπλήρωσε.

Ο πρώην παρουσιαστής κατηγορείται για «ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης αλλού». Όπως διευκρίνισε η Αντιγόνη Πρίλη σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δεν έχει μετατραπεί σε κακούργημα. «Σήμερα είμαστε ενώπιον του πλημμελειοδικείου, από εκεί και πέρα το πλημμελειοδικείο θα κρίνει για όλα τα υπόλοιπα», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι θα κινηθεί και η αστική διαδικασία για τη διεκδίκηση αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι μετά την 30χρονη καταγγέλλουσα, άλλες δύο γυναίκες έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου για ανάρτηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο χωρίς τη συναίνεσή τους. Οι υποθέσεις αυτές απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές, πριν από τα Χριστούγεννα, και εις βάρος του πρώην παρουσιαστεί είχε ασκηθεί τότε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγυοδοσία.

Ο δικηγόρος της μίας από αυτές, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον Alpha, εξήγησε ότι η πρώτη δίωξη για την οποία γίνεται σήμερα η δίκη «είναι σε βαθμό πλημμελήματος και σε αυτόν θα παραμείνει, δεν μπορεί να μετατραπεί σε κακούργημα. Στις επόμενες έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Εμείς περιμένουμε να λάβουμε στοιχεία από τις έρευνες που έγιναν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί