Καταγγελία πρώην αστυνομικού διοικητή: «Άνθρωποι των ΠΑΕ πίεζαν να αφήνουμε συνδεσμίτες»

Ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος ε.α. Βασίλης Μωυσίδης, μίλησε σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα Τηλεόραση» για πιέσεις που δέχθηκε από ανώτατα στελέχη των ΠΑΕ προκειμένου να αφήνει ελεύθερους οπαδούς – χούλιγκανς που είχαν συλληφθεί σε επεισόδια

Λίγες μόλις μέρες μετά την ανώνυμη καταγγελία αστυνομικού, και ένας πρώην αστυνομικός διευθυντής, επωνύμως αυτήν τη φορά, καταγγέλλει την ευθύνη των ΠΑΕ για την οπαδική βία, με πιο πρόσφατο τραγικό περιστατικό τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος ε.α. Βασίλης Μωυσίδης, μίλησε σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Βεργίνα Τηλεόραση» για πιέσεις που δέχθηκε από ανώτατα στελέχη των ΠΑΕ προκειμένου να αφήνει ελεύθερους συνδεσμίτες που είχαν συλληφθεί σε επεισόδια.

Ο Βασιλής Μωυσίδης είπε πως ο ίδιος, αν και δεχόταν παρεμβάσεις από ανθρώπους των ΠΑΕ, δεν υπέκυψε ποτέ.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν δέχτηκε ποτέ πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα και δικαστικές αρχές και κατέληξε σημειώνοντας: «Οι σύνδεσμοι που παράγουν βία πρέπει να κλείσουν».

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 4 Φεβρουαρίου, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, κατήγγειλε τον ρόλο «συνεργού» στα επεισόδια που προκαλούν οπαδοί αθλητικών ομάδων που έχουν συχνά οι ίδιες οι ομάδες.

Στην ανώνυμη καταγγελία του αναφέρει ότι τα καπνογόνα που χρησιμοποιούν οι οπαδοί τα φέρνουν στο γήπεδο οι ίδιες οι ομάδες «μέσα στους σάκους με τις φανέλες». Μάλιστα, όπως είπε, οι ανώτεροί του τον προειδοποίησαν όταν τα είδε όλα αυτά να μην κάνει τίποτα για να μη βρεθεί με δυσμενή μετάθεση στο… Σουφλί.

Ο αστυνομικός είπε μεταξύ άλλων ότι πολλοί ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας διατηρούν σχέσεις με τις ΠΑΕ ώστε όταν συνταξιοδοτηθούν να βρουν εκεί δουλειά.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 8/2, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ενδεχόμενο αδίκημα υποκίνησης βίας, με βάση σχετικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, έπειτα από φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, η οποία προέρχεται από ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, γιου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα μαχαίρι καρφωμένο σε ξύλινο τραπέζι, ενώ την είχε αναρτήσει ο Γ. Σαββίδης μετά από ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη μέσα στην Τούμπα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί